Την πάτησε ο Θρύλος... - Βίντεο

Μεγάλο ξενέρωμα επιφύλαξε ο Ολυμπιακός στους οπαδούς του, που τον αποδοκίμασαν. Μετά το 0-3 της Ισπανίας, έχασε και στο Φάληρο από τη Λεβάντε (0-1). Αποκλεισμός με κάτω τα χέρια και το κεφάλι..

Ο πολύ κακός Ολυμπιακός αποκλείστηκε από το Γιουρόπα Λιγκ, καθώς μετά το 3-0 της Ισπανίας έχασε από την Λεβάντε και στο «Γ. Καραϊσκάκης» 1-0 με γκολ του Μάρτινς μόλις στον 9'! Η νέα ήττα και η μετριότατη εμφάνιση, έφεραν την γιούχα στο ημίχρονο και στο φινάλε, αλλά και το σύνθημα «αλλιώς ονειρευόμαστε» τον Ολυμπιακό.

Φουλ επίθεση χωρίς Χολέμπας – Μανωλά

Ο Ολυμπιακός θέλησε να χτυπήσει το ματς από τα πρώτα λεπτά και για αυτό ξεκίνησε με τους Τζιμπούρ και Μήτρογλου στην αρχική ενδεκάδα, αλλά και τους Μανωλά – Χολέμπας στον πάγκο. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κάρολ, στα δεξιά της άμυνας ο Μανιάτης, αριστερά ο Λυκογιάννης και σέντερ μπακ ο Σιόβας με τον Κοντρέρας. Στα χαφ ήταν οι Φέισα, Γκρέκο και Μασάντο, στις πτέρυγες οι Τζιμπούρ και Βλαχοδήμος και στην κορυφή ο Μήτρογλου.

Ήταν στραβό το κλήμα... το έφαγε και ο Κάρολ!

Μπορεί ο Μίτσελ να είχε ζητήσει από τους παίκτες του να μπουν δυνατά στο παιχνίδι και να κυνηγήσουν το γρήγορο γκολ, ωστόσο αυτό δεν έγινε ποτέ. Αντίθετα, η Λεβάντε ήταν απειλητική από τα πρώτα λεπτά και μόλις στο 2' το μακρινό σουτ του Μπαρκέρο... έγλειψε το δοκάρι, ενώ στο 9' είχαμε και το 0-1! Ο Μαρκέρο εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά και ο Μάρτινς αμαρκάριστος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και πλέον έκανε το... όνειρο της πρόκρισης πολύ μακρινό, αφού ο Ολυμπιακός χρειαζόταν πλέον πέντε γκολ για να περάσει στον επόμενο γύρο. Το γρήγορο τέρμα πάντως έριξε ψυχολογικά τους «ερυθρόλευκους» και λίγο έλειψε στο 17' να δεχθούν και δεύτερο γκολ από τον Μάρτινς, όταν ο Νιγηριανός αστόχησε σε μοναδικό τετ α τετ...

Ντου, συνθήματα και νεύρα...

Μετά το πέρας του πρώτου τετάρτου ο Ολυμπιακός... συνήλθε, ανέβασε ρυθμούς και απλά ισορρόπησε το ματς. Η πρώτη αντίδραση των Περαιωτών ήρθε στο 18', όταν ο Μήτρογλου σούταρε από καλή θέση στα πλάγια της εστίας, ενώ στο 31' το σουτ του Βλαχοδήμου σταμάτησε στον Νάβας. Αυτή ήταν και η τελευταία προσπάθεια για γκολ από τους γηπεδούχους στο πρώτο μέρος, καθώς στα επόμενα 15 λεπτά δεν... εμφανίστηκαν ξανά με αξιώσεις. Τα «αίματα» πάντως άναψαν στο 40', όταν ο Μάρτινς ζήτησε (μάλλον άδικα) πέναλτι από τον Κάρολ και στην συνέχεια είχαμε αψιμαχίες μεταξύ των παικτών και «ντου» ενός οπαδού που βγήκε εκτός αγωνιστικού χώρου από τους σεκιούριτι. Έτσι λοιπόν το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να χάνει 1-0 και τον κόσμο να αποδοκιμάζει και αν φωνάζει «Αλλιώς ονειρευόμαστε τον Παναθηναϊκό...»

Αλλαγές, μικρή βελτίωση, αλλά όχι γκολ

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Μίτσελ έριξε στο ματς τους Φετφατζίδη και Χολέμπας αντί των Λυκογιάννη και Γκρέκο και σε συνδυασμό με την... χαλάρωση των Ισπανών, κατάφερε να αποκτήσει την κυκλοφορία. Αυτό βοήθησε τον Ολυμπιακό να κάνει κάποιες φάσεις, όπως το σουτ του Τζιμπούρ στο 48', την εξαιρετική κεφαλιά στην αντεπίθεση του Τζιμπούρ στο 62' και την ωραία ατομική ενέργεια και σουτ του Χολέμπας ένα λεπτό αργότερο. Μέχρι εκεί όμως, τίποτα παραπάνω από τον μέτριο Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες, σε ένα ματς που είχε πέσει πολύ ο ρυθμός, γύριζαν την μπάλα καλά, αλλά δεν μπορούσαν να απειλήσουν ιδιαίτερα...

Απογοήτευση, αποκλεισμός και συνθήματα...

Μετά το 70' και παρά την είσοδο του Ιμπαγάσα στο γήπεδο, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο, ο Ολυμπιακός δεν έκανε απολύτως τίποτα! Η μόνη στιγμή που απείλησε ήταν στο 90', όταν από κεφαλιά του Κοντρέρας, ο Νάβας κράτησε το μηδέν για την Λεβάντε με φοβερή απόκρουση. Έτσι λοιπόν, το 0-1 έμεινε μέχρι το φινάλε και οι Πειραιώτες αποκλείστηκαν με δύο ήττες. Αυτό δεν άρεσε καθόλου στον κόσμο, ο οποίος αποδοκίμασε έντονα μετά το σφύριγμα της λήξης, ενώ ακούστηκε και πάλι το σύνθημα «αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό»!

 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa