Κατοχυρώνονται κέρδη στο ΧΑ, δεν αλλάζει η τάση


Τα υψηλά κέρδη των τελευταίων ημερών έγιναν σήμερα  δέλεαρ για ρευστοποιήσεις στο ΧΑ και η ανοδική πορεία των τιμών ανακόπτεται προσωρινά. Πάντως η βραχυχρόνια τάση δεν φαίνεται να αλλάζει.  Για πρόσκαιρη φυσιολογική διόρθωση μιλούν οι αναλυτές, επισημαίνοντας ότι μετά από εξι ανοδικές συνεδριάσεις, η αγορά χρειάζεται μια "ανάσα" για να συνεχίσει.  Συμπτώματα κόπωσης στο τραπεζικό ταμπλό, μεικτή εικόνα στα βιομηχανικά Blue chips, διατηρείται η ανοδική δυναμική των mid caps. Οι πιέσεις σταδιακά απορροφώνται, οι απώλειες περιορίζονται και η εικόνα έχει βελτιωθεί. Μεταβλητότητα και διακυμάνσεις αναμένονται μέχρι τη λήξη της συνεδρίασης.



Η μέχρι στιγμής ενδοσυνεδριακή πορεία των δεικτών και των μετοχών που δίνουν τον τόνο στις συναλλαγές, δείχνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένα ακόμη τεστ  αντοχών και δυναμικής της αγοράς. Οι προσδοκίες παραμένουν ισχυρές, αλλά πολλοί δείκτες βρίσκονται ήδη σε υπεραγορασμένα επίπεδα και πολλοί επενδυτές  προτιμούν να αποφύγουν το βραχυχρόνιο ρίσκο, αναμένοντας  σαφείς ενδείξεις για την κατεύθυνση που θα πάρει η αγορά.

Ο ΓΔ διέσπασε χθες ενδοσυνεδριακά την κρίσιμη περιοχή βραχυχρόνιας αντίστασης, υπερβάινοντας τις 990 μονάδες, έκλεισε όμως χαμηλότερα. Αυτό θεωρήθηκε ως "προειδοποίηση" για τις δυσκολίες που θα συναντήσει, στην πορεία προς τον επόμενο στόχο, που είναι οι 1.020-1030 μονάδες.

Αναλυτές και χρηματιστηριακοί παράγοντες εκτιμούν ότι με τη σημερινή μικρή διόρθωση η δυναμική της αγοράς μπορεί να ανανεωθεί και ότι στις επόμενες δύο-τρεις συνεδριάσεις ο ΓΔ θα επιχειρήσει πάλι να διασπάσει την περιοχή αντίστασης, με πολλές πιθανότητες επιτυχίας.

Προς το παρόν ο Γενικός Δείκτης  κινείται περί τις 977 μονάδες, με απώλειες περίπου 0,40%.  Στο ξεκίνημα της συνεδίασης πήγε μέχρι +0,52% (986,54 μονάδες) και εν συνεχεία "βολύτηξε" στο -2%, πηγαίνοντας στις 960,65 μονάδες.

Ανάλογη η πορεία του τραπεζικού δείκτη, οποίες έχει κινηθεί μεταξύ +0,68% και -3,12%. Τώρα οι απώλειες του έχουν περιορισθεί σε 0,55%. Από τις μετοχές του κλάδου  με θετικό πρόσημο κινούνται μόνον η Alpha (+06%) και η Κύπρου (+0,4%). Στον αντίποδα: Πειραιώς -2,2%, Εθνική -1,6%, Eurobank -1%. Νωρίτερα οι απώλειες τους ήταν πάνω από 3%.

Στο ταμπλό των μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης ξεχωρίζει ο ΟΛΠ με +4,5%. Follie και Βιοχάλκο κερδίζουν 1%.

Κατά 2,9% υποχωρεί η Motor Oil, ενώ η 3E Coca-Cola χάνει 2,4%






Πηγή: sofokleousin.gr
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa