Η Alpha ετοιμάζεται για ΤΤ, αλλά υπάρχει το λόμπι της Attica


Αν και το ελληνικό τραπεζικό κατεστημένο διαρρέει ότι οι αποφάσεις για το μέλλον του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου είναι ειλλημένες η σφήνα της Εθνικής και το αίτημα για παράταση της διαδικασίας για πέντε εβδομάδες δείχνει ότι το παιχνίδι δεν έχει τελειώσει ακόμα. Παράλληλα η νύξη για τα ανοιχτά ζητήματα των ανακεφαλαιοποιήσεων δείχνει ότι υπάρχουν τρωτά στοιχεία στην πρόταση της Alpha Bank.



Η πρόταση της Attica Bank αν και συναντά μεγάλα εμπόδια από την Ευρωπαϊκή αρχή, εντούτοις έχει πολιτική στήριξη από το εσωτερικό. Παράλληλα την πρόταση της Attica Bank στηρίζει ένα άλλο πολιτικο-τραπεζικό λάμπι με ισχυρές διασυνδέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί αυξάνουν την πολυπλοκότητα της κατάστασης και αν τελικά περάσει το αίτημα της Εθνικής Τράπεζας για παράταση της διαδικασίας, θα αυξηθούν σηματικά οι πιθανότητες απόκτησης του ΤΤ από την Attica Bank.

Αν όμως απορριφθεί η προσφυγή της Εθνικής τότε αυτό θα σημάνει πως το ΤΤ θα οδηγηθεί στην αγκαλιά της Alpha Bank, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για την ενοποίηση των συστημάτων της με τα αντίστοιχα του ΤΤ.

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει καθώς το άνοιγμα των προσφορών είναι προγραμματισμένο για αύριο. Τραπεζίτες, πολιτικοί και παράγοντες των Βρυξελλών έχουν επιδοθεί σε ένα αγώνα lobbying προς κάθε κατευθυνση.

Στην Ελλάδα κύκλοι του ΥΠΟΙΚ, υπό τις ευλογίες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και της Τράπεζας της Ελλάδας επιχειρούν να δημιουργήσουν κλίμα και να επηρρεάσουν καταλυτικά την κοινή γνώμη, προλειαίνοντας το έδαφος για την Alpha Bank.



Πηγή: sofokleousin.gr
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa