Ψηφίζουν επειγόντως φορολογικό για να πάρουμε την επόμενη δόση


Πυρετωδώς εργάζεται η κυβέρνηση και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας προκειμένου να "φθάσουν" τους δημοσιονομικούς στόχους και να κλείσουν τις όποιες εκκρεμμότητες μέχρι τη Δευτέρα, ημέρα συνεδρίασης του Euroworking group και ενόψει των κρίσιμων συνεδριάσεων σε ΔΝΤ και Eurogroup.



Κατά της διάρκεια της πολύωρης συνάντησης στο υπουργείο Οικονομικών αποφασίστηκε η ψήφιση επτά πράξεων νομοθετικού περιεχομένου μέχρι τη Δευτέρα, ενώ, παράλληλα, το νέο φορολογικό αναμένεται να περάσει από τη Βουλή έως την Παρασκευή.

Όπως διευκρινίστηκε από το γραφείο Τύπου του προέδρου της Βουλής, οι 7 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που έχουν πάρει ΦΕΚ θα πρέπει μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου να έχουν ψηφιστεί καθώς εντάσσονται στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει η χώρα προκειμένου να πάρει την επόμενη δόση.

Επισημαίνεται, ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει μπροστά της ορισμένες κομβικές ημερομηνίες ξεκινώντας από το euroworking group της Δευτέρας, ενώ στις 16 Ιανουαρίου είναι η συνεδρίαση του ΔΝΤ για την επόμενη δόση και στις 21 συνεδριάζει εκ νέου το Eurogroup και για το λόγο αυτό καίγεται να κλείσει όλα τα ανοικτά μέτωπα.





Πηγή: sofokleousin.gr
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa