Σηκώνουν το «γάντι» από τη ΝΔ για τη βίλα Αμαλίας


Εμφανής είναι προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να βάλει ως κεντρικό θέμα στο δημόσιο διάλογο και να χρεώσει στον ΣΥΡΙΖΑ τις καταλήψεις και τις βίαιες εκδηλώσεις των αριστεριστικών ομάδων. Η ΝΔ πέρασε στην αντεπίθεση για τα τελευταία γεγονότα γύρω από τη βίλα Αμαλία.


Αφορμή αυτή τη φορά, δηλώσεις του βουλευτή Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, στον ALPHA 9,89, ότι “ταυτίζεται με τη Βίλα Αμαλία”, ότι ο ίδιος “αυτοπροσδιορίζεται στον Αναρχικό χώρο”, ότι το κάψιμο της Αθήνας από κουκουλοφόρους το 2008 ήταν “εξέγερση και επανάσταση” και ότι η αναρχία “είναι η άμεση δημοκρατία” και ο αναρχικός “άμεσος δημοκράτης”.

Από τη ΝΔ σημειώνουν πως οι δηλώσεις αυτές δημιουργούν «μείζον θέμα για τη δημοκρατική ομαλότητα» και απευθύνουν 6 ερωτήματα προς τον Αλέξη Τσίπρα:

1ον: Αν παραμένει ακόμα μέλος της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας ο εν λόγω Βουλευτής.

2ον: Αν συμφωνεί με τις αντίθετες προς το Σύνταγμα και τη δημοκρατική ομαλότητα δηλώσεις του Βουλευτή του ότι η “αναρχία είναι η άμεση Δημοκρατία”.

3ον: Αν συμφωνεί με τις δηλώσεις που έκανε μέσα στο Κοινοβούλιο, ότι η Βίλα Αμαλία θα είναι “το εφαλτήριο που θα πάρει και θα σηκώσει τον Κοινοβουλευτισμό”.

4ον: Εάν και οι υπόλοιποι Βουλευτές του Σύριζα αυτοπροσδιορίζονται στον Αναρχικό Χώρο.

5ον: Εάν συμφωνεί με τις δηλώσεις και άλλων Βουλευτών του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μοιράζει καδρόνια, λοστάρια και μάσκες στα στελέχη του στις πορείες και ότι κάθε Βουλευτής διατηρεί σπίτι του “τον τσελεμεντέ του αναρχικού”.

Αν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν απαντήσει άμεσα, αυτό «θα ισοδυναμεί με συνενοχή», καταλήγει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.




Πηγή: Newpost.gr
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa