Πιθανότερη η 17η Ιανουαρίου για την συζήτηση της προανακριτικής για τη λίστα Λαγκάρντ


Η επόμενη Πέμπτη 17 Ιανουαρίου είναι η πιθανότερη ημερομηνία για να διεξαχθεί η συζήτηση των προτάσεων στην Ολομέλεια της Βουλής για τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ.


Και αυτό, γιατί σύμφωνα με τα οριζόμενα, θα πρέπει να περάσουν επτά ημέρες από την κατάθεση της τελευταίας πρότασης, ώστε οι εγκαλούμενοι να έχουν το χρόνο να λάβουν γνώση για τα αδικήματα για τα οποία πρόκειται να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες τους. Με δεδομένο ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, το πιο πιθανό είναι να κατατεθεί αύριο Τέταρτη, η ημερομηνία που προκύπτει είναι η 17η Ιανουαρίου.

Συζήτηση έχει ανοίξει και για τη διαδικασία της μυστικής ψηφοφορίας, με δύο προτάσεις να έχουν πέσει στο τραπέζι. Η πρώτη είναι να στηθούν 4 κάλπες, μία για κάθε πρόσωπο και η δεύτερη να στηθούν 3, μία για κάθε πρόταση.
Μάλιστα η συζήτηση αυτή έγινε σε έντονο κλίμα καθώς καποια στιγμή εξετάστηκε μια εναλλακτική πρόταση έτσι ώστε να απέκλειαν τις πιθανές διαρροές και να μην υπήρχε πρόβλημα στη συνοχή των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά.

Αντί λοιπόν να στηθούν τέσσερις κάλπες που θα ψηφίζουν οι βουλευτές σε κάθε μία από αυτές με όνομα και κατηγορίες που βαραίνουν τον κάθε έναν ξεχωριστά, σκέφτηκαν το εξής: τα τρία κόμματα της κυβέρνησης να ψηφίζουν οι βουλευτές τους σε μία κάλπη που περιλαμβάνει τον κ. Παπακωνσταντίνου, μια δεύτερη κάλπη με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που περιλαμβάνει και τον κ. Βενιζέλο, και μια τρίτη κάλπη με την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων που περιλαμβάνει και τους δύο πρώην πρωθυπουργούς Παπαδήμο και Παπανδρέου.

Το σκέφτηκαν αρκετά αξιωματούχοι της βουλής, αλλά όταν αντελήφθησαν ότι αν γινόταν κάτι τέτοιο δεν θα επρόκειτο για μυστική ψηφοφορία όπως προβλέπει στις ανάλογες περιπτώσεις ο κανονισμός της βουλής, αλλά καθαρά θα φωτογράφιζαν ποιοι ψήφιζαν τι και ποιους και έτσι μετά από λίγο απορρίφθηκε.

Πάνος Ρασσιάς





Πηγή: Newpost.gr
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa