«Πυρετός» συσκέψεων στο Μαξίμου για τη λίστα Λαγκάρντ


Ανώμαλη προσγείωση στη ζοφερή ελληνική πραγματικότητα για τον Πρωθυπουργό που επιστρέφει αύριο στο Μαξίμου και σε ένα βαρύ πρόγραμμα συσκέψεων, με κύριο αντικείμενο τη διαχείριση της επικείμενης ψηφοφορίας για τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ.


Η κατάσταση δείχνει να περιπλέκεται ακόμη περισσότερο, μετά και τη στήριξη από την «Χρυσή Αυγή» της πρότασης των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» που περιλαμβάνει την παραπομπή των κ.κ. Παπανδρέου και Παπαδήμου. Ανεξάρτητα αν η πρόταση του κόμματος του κ. Καμμένου συνιστά επί της ουσίας «ρελάνς» στην προ ημερών ανακοίνωση Μιχαλολιάκου με την οποία καλούσε τους «Αν.Ελ.» να στηρίξουν από κοινού πρόταση για την παραπομπή του Γ. Παπανδρέου, το επίκεντρο του προβλήματος μετακινείται και πάλι στο «γαλάζιο» στρατόπεδο.

Στο Μαξίμου άλλωστε είχε ήδη καταγραφεί από την πρώτη στιγμή –όπως εδώ και μέρες έχει γράψει το newpost.gr- έκδηλη ανησυχία από την αποτύπωση της απροθυμίας μεγάλης μερίδας βουλευτών της ΝΔ να υποστηρίξουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Οι διαστάσεις του προβλήματος πλέον διευρύνονται καθώς, αν στηθεί κάλπη και για τον Γιώργο Παπανδρέου, είναι απροσδιόριστες οι αντιδράσεις βουλευτών της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που θα αντέξουν στον... πειρασμό να υπερψηφίσουν την παραπομπή του.

Είναι σαφές ότι για το Μαξίμου, το πρόβλημα δεν εντοπίζεται τόσο ως προς την ουσία, όσο ως προς τις εντυπώσεις που θα δημιουργηθούν. Δεν καταγράφεται δηλαδή ανησυχία για το αν τελικώς θα επικρατήσει ως πλειοψηφούσα η κυβερνητική πρόταση που παραπέμπει μόνον τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Αλλά οι υπόλοιπες προτάσεις συκεντρώσουν αριθμό ψήφων μεγαλύτερο από το άθροισμα των βουλευτών των επιμέρους Κοινοβουλευτικών Ομάδων, ενδεχόμενο που θα αποδυναμώσει το μήνυμα της κυβερνητικής συνοχής.

Βασίλης Μπεσκένης




Πηγή: Newpost.gr
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa