Συνελήφθη ο "Βασιλιάς των ναρκωτικών" στη Βενεζουέλα


Με τη βοήθεια των αστυνομικών αρχών του Καράκας και τις μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, συνελήφθη στη Βενεζουέλα την Τρίτη, ένας από τους κορυφαίους καταζητούμενους εμπόρους ναρκωτικών ουσιών της Κολομβίας, γνωστός και ως "Crazy Barrera".
Σύμφωνα με τους New York Times, η σύλληψη ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Juan Manuel Santos.
Οι αρχές της Κολομβίας συνέλαβαν 36 μέλη του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών υπό τον Daniel Barrera, ενώ βρήκαν και κατάσχεσαν πέντε τόνους ναρκωτικών ουσιών.
Ο "Loco" ήταν επικηρυγμένος με το ποσό των 5 εκατομμυρίων δολαρίων από την αμερικανική κυβέρνηση, (με το ίδιο ποσό ήταν επικηρυγμένος και ο Οσάμα Μπιν Λάντεν), και 2,7 εκατομμυρίων δολαρίων από την αντίστοιχη της Κολομβίας.
Ένας πραγματικός "Scarface"
O Barrera είναι ένας από τους "Βαρόνους" της κοκαΐνης και προωθούσε το ναρκωτικό τόσο στην Αμερικανική όσο και στην Ευρωπαϊκή ήπειρο. Ο 48χρονος είχε καταφέρει μέχρι σήμερα να διαφεύγει της σύλληψης διαφθείροντας αξιωματούχους και παρέχοντας ανταλλάγματα σε παραστρατιωτικές οργανώσεις που μπορούσαν να του σταθούν εμπόδιο.
Σε ότι αφορά το παρατσούκλι του, έχει να κάνει με τον τρόπο που "καθάριζε" τις συναλλαγές του και έβγαζε από τη μέση τους αντιπάλους του.
Ο ίδιος είχε μέχρι πρότινος τη στήριξη της μεγαλύτερης οργάνωσης ανταρτών της Κολομβίας, Revolutionary Armed Forces of Colombia, ή αλλιώς FARC. Η οργάνωση έχει συνθηκολογήσει με την κυβέρνηση και έχει αποφασίσει να μπει σε επίσημες συνομιλίες για να τελειώσουν οι μεταξύ τους εχθροπραξίες.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa