Τον έστελναν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, ξεψύχησε στο δρόμο...


Θύμα της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στο χώρο της υγείας στην περιφέρεια, έπεσε ένας 48χρονος από την Αμαλιάδα.
Ο άτυχος άνδρας, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, άφησε την τελευταία του πνοή στο δρόμο και ενώ έπρεπε να περάσει μέσα σε διάστημα λίγων ωρών από πέντε νοσοκομεία και να εξεταστεί από τρεις διαφορετικές ειδικότητες γιατρών!
Η περιπέτεια του άρχισε όταν τα ξημερώματα της προηγούμενης Κυριακής διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας με πρόβλημα στις αμυγδαλές και κοιλιακό άλγος. Μετά τις πρώτες εξετάσεις, έγινε η εισαγωγή του στην παθολογική κλινική, ωστόσο λίγες ώρες αργότερα η κατάσταση του επιδεινώθηκε.
Οι γιατροί θεώρησαν αναγκαία την εξέταση του από καρδιολόγο και χειρουργό αλλά στο συγκεκριμένο νοσοκομείο δεν εφημέρευε και έτσι αποφασίστηκε να μεταφερθεί αλλού. Στο νοσοκομείο του Πύργου υπήρχε μεν η ειδικότητα αυτή αλλά δεν λειτουργούσε ο αξονικός τομογράφος.
Η επόμενη λύση ήταν αρχικά το 409 νοσοκομείο Πατρών για καρδιολογική εκτίμηση και στη συνέχεια το "Άγιος Ανδρέας", επίσης στην αχαϊκή πρωτεύουσα για να εξεταστεί από χειρουργό, με κατάληξη το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο, το οποίο εφημέρευε και η παθολογική κλινική του.
Έτσι άρχισε η περιφορά από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, με τον 48χρονο να φτάνει το μεσημέρι της ίδιας μέρας στο 409 νοσοκομείο. Αφού τον εξέτασε καρδιολόγος εκεί, αναχώρησε με το ασθενοφόρο για τον επόμενο σταθμό, το "Αγ. Ανδρέας", στο οποίο όμως δεν έμελλε να φτάσει, καθώς στη διαδρομή άφησε την τελευταία του πνοή από ανακοπή καρδιάς...
Πηγή: patrisnews.com
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa