Εκατοντάδες διδάσκοντες και φοιτητές έξω από το υπ.Παιδείας


Εκατοντάδες συμβασιούχοι καθηγητές των πανεπιστημίου και φοιτητές έχουν μαζευτεί από το πρωί σήμερα, Παρασκευή, έξω από το υπουργείο Παιδείας ζητώντας να αποσυρθεί ο νέος Νόμος Πλαίσιο και να διοριστούν διδάσκοντες στα
πανεπιστήμια.
Η κινητοποίηση είναι πανελλαδική και οι καθηγητές ζητούν να προωθηθούν από το υπουργείο Παιδείας όλες«οι αναγκαίες πιστώσεις για την λειτουργία των Τμημάτων με βάση τις πραγματικές διδακτικές και ερευνητικές τους ανάγκες».
Παράλληλα, ζητούν να προχωρήσουν οι εξελίξεις των εκλεγμένων μελών Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού που έχουν «παγώσει» τους τελευταίους μήνες από το υπουργείο Παιδείας.
Δεν είναι η πρώτη ημέρα της εβδομάδας, όπου κλείνει το υπουργείο Παιδείας, καθώς τις προηγούμενες ημέρες φοιτητές και εργαζόμενοι πραγματοποιούσαν διαρκώς καταλήψεις στο κτίριο του Αμαρουσίου.
Μάλιστα, χθες, η ασφάλεια του υπουργείου έφτασε στο σημείο να απαγορεύσει την είσοδο στο χώρο του υπουργείου και στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι δεν βρίσκεται σε εξέλιξη καμία συνέντευξη και «κανείς δεν τους κάλεσε»…
πηγή:www.tovima.gr
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa