Πάτρα: Σφήνωσαν τα παιδιά τους στο πορτμπαγκάζ! [video]


Καθημερινή είναι η μάχη των ανδρών του κλιμακίου ειδικών αποστολών του Λιμενικού με τους διακινητές λαθρομεταναστών...
αλλά και παράνομων φορτίων.


Στην ειδησεογραφία καθημερινά καταγράφονται οι επιτυχίες τους, ειδικότερα στην Πάτρα - όπου η διακίνηση από τα κυκλώματα δεν σταμάτησε ποτέ. Οι διακινητές λειτουργούν κυρίως από την Αθήνα και σε συνεργασία με τους οδηγούς φορτηγών οχημάτων -πολλές φορές ακόμη και εν αγνοία τους- προωθούν τους αλλοδαπούς στο λιμάνι της Πάτρας για να περάσουν από εκεί προς την Ιταλία και από εκεί στην κεντρική Ευρώπη.

Οσο όμως κι αν φαίνεται ρουτίνα στα δημοσιογραφικά γραφεία, η δουλειά που επιτελείται επι τόπου, υπο όλες τις συνθήκες και πολλές φορές με μεγάλο κίνδυνο, είναι σημαντική.


Το βίντεο αυτό ελήφθη την Πέμπτη 03 Δεκεμβρίου και απεικονίζει την απόγνωση Ιρακινών να περάσουν στην Ιταλία, σφηνώνοντας τα ανήλικα παιδιά τους στο πορτμπαγκάζ. Για ευννόητους λόγους έχουμε κάνει πιο έντονο το υδατογράφημα αλλα και έχουμε λάβει από σχετική απόσταση τις εικόνες για να προστατέψουμε τα παιδιά. Στα οποία επίσης φέρθηκαν άψογα και οι λιμενικοί. Οπως και στους γονείς. Οι οποίοι ωστόσο μάλλον έθεσαν σε κίνδυνο τη ασφάλεια των ίδιων τους των παιδιών.

pelop.gr
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa