Η Ιαπωνία παρεμβαίνει στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους


Ο Υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας, Taro Aso, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι η χώρα του σκοπεύει να συμμετάσχει ενεργά και σε βάθος χρόνου στις δημοπρασίες ομολόγων που διεξάγονται από τον μηχανισμό ESM, ξεκινώντας από σήμερα.



Το ύψος αυτής της συμμετοχής δεν προσδιορίσθηκε από τον Ιάπωνα Υπουργό, ο οποίος ξεκαθάρισε ωστόσο ότι τα ιαπωνικά σχέδια θα βοηθήσουν τόσο την Ευρώπη όσο και την ιαπωνική οικονομία.

«Η σταθερότητα στην οικονομική κατάσταση της Ευρώπης βοηθά στη νομισματική σταθεροποίηση, συμπεριλαμβανομένου και του γιεν. Ενόψει αυτού του γεγονότος και με βάση τις περαιτέρω προσπάθειες της Ευρώπης για χρηματοπιστωτική σταθερότητα, η Ιαπωνία θα αγοράζει διαρκώς μέρος των ομολόγων από τον ESM αξιοποιώντας τα αλλοδαπά αποθέματα», είπε σχετικά.

Όπως παρατηρεί η ιστοσελίδα της Guardian, η ιαπωνική παρέμβαση είναι ιδιαίτερα καλοδεχούμενη για την ευρωζώνη, μιας και σήμερα είναι προγραμματισμένη η πρώτη δημοπρασία του ESM, ο οποίος θα πωλήσει τρίμηνα ομόλογα αξίας περίπου 2 δισ. ευρώ.

Η Ιαπωνία κατέχει ήδη ευρωπαϊκό χρέος ύψους 7 δισ. ευρώ, την ίδια στιγμή που η νέα κυβέρνηση της χώρας αγωνίζεται για την καταπολέμηση του πληθωρισμού και τη δημιουργία αναπτυξιακής δυναμικής.





Πηγή: ysterografa.gr
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa