Ποιον οργανισμό πληρώνουμε στην ώρα μας; Τον ΟΗΕ!

Εάν υπάρχει ένας οργανισμός τον οποίο το ελληνικό Δημόσιο πληρώνει κανονικά και στην ώρα του, αυτός είναι ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών. Παρά το γεγονός ότι η χώρα μας βιώνει τη μεγαλύτερη...

οικονομική κρίση στα μεταπολεμικά χρονικά, θα κληθεί να καταβάλλει κανονικά 2 εκατομμύρια ευρώ από τον τακτικό του προϋπολογισμό σε είκοσι τρία προγράμματα του ΟΗΕ που αφορούν κυρίως το περιβάλλον και την πολιτιστική κληρονομιά.

 Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι το σχετικό κονδύλι έχει υπογραφεί από τους συναρμόδιους υπουργούς από τα τέλη Νοεμβρίου του 2012, τουτέστιν πριν ακόμη γίνει γνωστό εάν τελικά θα πάρουμε την επόμενη δόση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 Το ερώτημα που τίθεται από πολλούς είναι εάν και κατά πόσο θα μπορούσαμε να ζητήσουμε να έχουμε μια μικρότερη συνδρομή όσο διαρκεί η οικονομική κρίση, που απειλεί με πλήρη χρεοκοπία την Ελλάδα και, κυρίως, εάν γινόταν αυτό το -διόλου ευκαταφρόνητο- ποσό να δοθεί σε δόσεις. Αλλωστε, και το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της χώρας μας σε δόσεις καταβάλλεται από τους δανειστές. 

 Να σημειωθεί ότι το ύψος των υποχρεωτικών εισφορών κάθε χώρας προς τον ΟΗΕ διαμορφώνεται με βάση μια κλίμακα που χρησιμοποιούν οι διεθνείς οργανισμοί και προσμετρά, μεταξύ άλλων, την έκταση κάθε κράτους και την οικονομική κατάταξή του στον κόσμο.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa