Το ΔΝΤ, ο Τσίπρας και η ψήφος της Βραζιλίας

Προκάλεσε αλγεινή εντύπωση. Και αιφνιδίασε, καθώς, στην πραγματικότητα κανείς δεν πίστευε σε αυτή την... έκπληξη. Ωστόσο, πήρε σάρκα και οστά και στην Αθήνα (αλλά και στις Βρυξέλλες), ακόμα προσπαθούν να συνέλθουν.


Ο λόγος αφορά στην απόφαση της Βραζιλίας να μην ψηφίσει υπέρ της ....
χορήγησης της επόμενης δόσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στην Ελλάδα.

Κατά την κρίσιμη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ο εκπρόσωπος της Βραζιλίας απείχε, γεγονός το οποίο έπεσε σαν βόμβα στους κόλπους του Ταμείου, στην Ουάσιγκτον.

Κι αυτό γιατί και άλλη φορά οι χώρες που εκπροσωπούν τη Λατινική Αμερική στο ΔΝΤ είχαν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους για διάφορα ζητήματα (μεταξύ των οποίων και το ελληνικό), αλλά στο τέλος, πάντα, πειθαρχούσαν με την «γραμμή».

Ήταν η πρώτη φορά που σημειώθηκε διαφοροποίηση και μάλιστα λίγες μόλις μέρες μετά την επίσκεψη εκεί του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Υπενθυμίζεται ότι τον υποδέχθηκαν «ζεστά» ή τουλάχιστον έτσι διαρρέονταν από την Κουμουνδούρου, αλλά στο τέλος μας «έκαψαν» στην ψηφοφορία.

Στην κυβέρνηση το παρατηρούσαν, μάλλον χαιρέκακα, χθες στο Κοινοβούλιο, στο περιθώριο της συζήτησης για τη λίστα Λαγκάρντ, ενώ το επισήμανε από το βήμα της Βουλής και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγελης Βενιζέλος, στη σκληρή προσωπική αντιπαράθεση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα.


http://www.voria.gr
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa