Κυκλοφοριακό χάος στην Αθήνα....

Στα άκρα φτάνει η κόντρα κυβέρνησης και εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες, ενώ την ίδια στιγμή η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού της Αθήνας χτυπάει... κόκκινο λόγω των επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ημέρα ταλαιπωρίας και η σημερινή, καθώς εκτός από την απεργία του μετρό στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι σε ηλεκτρικό, τρόλεϊ, τραμ και λεωφορεία

Η κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και για επιστράτευση σε περίπτωση που οι κινητοποιήσεις συνεχιστούν έως το τέλος της εβδομάδας.

«Ανέξοδες και εκτός νομιμότητας» χαρακτήρισε τις απεργίες στα μέσα σταθερής τροχιάς ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης και Μεταφορών, Κωστής Χατζηδάκης, προσθέτοντας ότι «μόνο η μειοψηφία των εργαζομένων απεργεί και η πλειοψηφία πληρώνεται».

«Αυτό θα ελεγχθεί» προσέθεσε προαναγγέλλοντας μάλιστα τροποποιήσεις στο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο για την κήρυξη απεργιών στις αστικές συγκοινωνίες.

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους εμφανίζονται όμως και οι εργαζόμενοι παρά το γεγονός ότι χθες το δικαστήριο έκρινε παράνομες τόσο τις χθεσινές όσο και τη σημερινή στάση εργασίας που είχαν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) ύστερα από σχετική προσφυγή της διοίκησης της εταιρείας.

 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa