Τα επίσημα ονόματα των φετινών υποψηφίων για την Γιουροβίζιον της Σουηδίας.

Με δύο ξεχωριστές, αλλά πανομοιότυπες ανακοινώσεις, ΕΡΤ και Mad επιβεβαίωσαν και επισήμως τα ονόματα των φετινών υποψηφίων για την 58η Γιουροβίζιον της Σουηδίας.

Πρόκειται, όπως ήταν ήδη γνωστό, για τη Θωμαή Απέργη, την Αγγελική Ηλιάδη, τον Alex Leon με την τραγουδίστρια Giorgina (Τζορτζίνα Καραχάλιου), και το συγκρότημα των Koza Mostra μαζί με τον Αγάθωνα Ιακωβίδη, που ανήκουν στη δισκογραφική εταιρεία Panic Records και τη θυγατρική της Platinum.

Οι «Κoza Mostra» με τον Αγάθωνα Ιακωβίδη προηγούνται στα polls που έχουν στηθεί στα σάιτ των φίλων του διαγωνισμού και ακολουθεί η Αγγελική Ηλιάδη

Σύμφωνα με τη συνήθη πρακτική των τελευταίων χρόνων, ο ελληνικός τελικός στήνεται από μία και μόνο δισκογραφική εταιρεία (πέρυσι ήταν η Universal), η οποία με αυτό τον τρόπο βρίσκει ευκαιρία να προμοτάρει τους καλλιτέχνες της.
Από τις μπουάτ

Εκτός από τον γνωστό Mικρασιάτη μουσικό Αγάθωνα Ιακωβίδη, ο οποίος ήδη από τη δεκαετία του '70 στις μπουάτ της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης τραγουδά τα αγαπημένα του ρεμπέτικα, και την Αγγελική Ηλιάδη, της οποίας το προσωπικό δράμα, οι διαφορές με τη γιαγιά της Καίτη Γκρέη και τα «παντρολογήματά» της που συνοδεύονται από φωτογραφήσεις και δηλώσεις τη φέρνουν διαρκώς στο προσκήνιο, τους υπόλοιπους ουδείς γνώριζε παρά μονάχα ένα ειδικό κοινό.

Καθώς πρόκειται για νέους καλλιτέχνες χωρίς δισκογραφία, η Γιουροβίζιον φαντάζει γι' αυτούς μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάνουν το ντεμπούτο τους στο ευρύ κοινό. Περισσότερο γνωστοί, κυρίως από τις λάιβ εμφανίσεις τους, είναι οι «Κoza Mostra», μια μπάντα που αποτελείται από πραγματικούς μουσικούς (Ηλίας Κόζας, Αλέξης Αρχοντης, Στέλιος Σιώμος, Χρήστος Καλαϊτζόπουλος και Βασίλης Ναλμπάντης) οι οποίοι μαζί με τον Αγάθωνα Ιακωβίδη μπλέκουν το ρεμπέτικο με νέους ήχους.

Η Θωμαή Απέργη αγαπά τους φανκ, σόουλ και τζαζ ρυθμούς

Ηδη η μπάντα προηγείται στα polls που έχουν στηθεί στα σάιτ των φίλων του διαγωνισμού και ακολουθεί η «λαϊκή» νότα της τετράδας Αγγελική Ηλιάδη, η οποία μετρά οκτώ δισκογραφικές δουλειές στο βιογραφικό της και έχει συνεργαστεί με τον Νότη Σφακιανάκη, τη Νατάσα Θεοδωρίδου, τον Αντώνη Ρέμο κ.ά.

Ο Alex Leon είναι εκπρόσωπος της ελληνικής ντανς μουσικής σκηνής

Σκληρό ανταγωνισμό δέχεται από την άγνωστη μέχρι πριν από λίγο καιρό Θωμαή Απέργη, που με το τραγούδι της «What's your Name» («Μια βραδιά») αλλά και με τα κάλλη της, που δεν περνούν απαρατήρητα, τράβηξε πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας. Η τραγουδίστρια, που αγαπά τη σμουθ τζαζ, τη χορευτική μπόσα νόβα, την downtempo electronica και τους φανκ, σόουλ και τζαζ ρυθμούς, βρίσκεται κολλημένη στο 17% στις δημοσκοπήσεις των φίλων του θεσμού, που όπως δείχνουν τα πράγματα επιμένουν να στέλνουν ένα «ακαταλαβίστικο» για την Ευρώπη τσιφτετελοπόπ τραγούδι σε έναν διαγωνισμό που κινείται χρόνια τώρα σε μια άλλη, πιο ηλεκτρονική και ντανς ποπ διάσταση.

Την ίδια τύχη έχει και ο μουσικός παραγωγός Alex Leon, εκπρόσωπος της ελληνικής ντανς μουσικής σκηνής με No1 χιτς και χιλιάδες views των τραγουδιών του στο You Tube που μένει πίσω στα polls. Ωστόσο, τα ποσοστά ενδεχομένως να αλλάξουν μετά και την παρουσίαση των υποψήφιων τραγουδιών και των συντελεστών τους που θα γίνει σε ειδική εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου.

Ο ελληνικός τελικός για την ανάδειξη του τραγουδιού που θα μας εκπροσωπήσει στον 58ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό της Eurovision θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο ειδικής βραδιάς στα μέσα Φεβρουαρίου και θα μεταδοθεί απευθείας από τη ΝΕΤ.
Στο φέισμπουκ

Οι «Κoza Mostra» μαζί με τον Αγάθωνα Ιακωβίδη ανέβασαν στο facebook ένα ποστ που τους έκανε ακόμη πιο συμπαθείς στο ευρύ κοινό: το ποστ αναφέρει πως πήραν την απόφαση να συμμετάσχουν στη Γιουροβίζιον από τη στιγμή που έμαθαν ότι οι φορολογούμενοι δεν πρόκειται να πληρώσουν γι' αυτήν.

 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa