Σβήνουν ακόμη και τα φώτα τα καταστήματα για να κάνουν οικονομία!


Τα μέτρα που εφαρμόζονται για την τόνωση της αγοραστικής κίνησης δεν αποδίδουν, ενώ κύκλοι του επιχειρηματικού κόσμου εκτιμούν πως αυτά επιφέρουν... τα αντίθετα αποτελέσματα στην αγορά, η οποία αγκομαχά καθημερινά.


Την ίδια στιγμή οι επιχειρηματίες της τοπικής αγοράς προσπαθούν με νύχια και με δόντια να παραμείνουν ανοιχτοί, μειώνοντας τα λειτουργικά τους έξοδα, ενώ παρατηρούνται περιπτώσεις όπου καταστήματα δεν διαθέτουν θέρμανση ή τον απαραίτητο φωτισμό με τους ιδιοκτήτες τους να επιχειρούν με αυτό τον τρόπο να μειώσουν το κόστος λειτουργίας τους.

Το δεκαήμερο εκπτώσεων που προηγήθηκε των χειμερινών εκπτώσεων σε συνδυασμό με την κίνηση που καταγράφηκε κατά τη διάρκεια των εορτών έδωσε μια ανάσα σωτηρίας στην τοπική αγορά της Ξάνθης, ωστόσο το οικονομικό άσθμα καραδοκεί. Έμποροι και καταστηματάρχες ευελπιστούν να αποκομίσουν τα μέγιστα από τις χειμερινές εκπτώσεις ώστε να καλύψουν βασικά λειτουργικά τους έξοδα.

Περιττό το μέτρο των αποδείξεων!
Υποχρεωμένοι να εκδίδουν αποδείξεις είναι από την Κυριακή οι έμποροι και οι καταστηματάρχες της χώρας καθώς δίνεται πλέον το δικαίωμα στους καταναλωτές να αποχωρήσουν χωρίς να καταβάλουν αντίτιμο για τις παρεχόμενες υπηρεσίες από ένα κατάστημα εφόσον δεν τους εκδοθεί παραστατικό.

Σχολιάζοντας το μέτρο «δεν πληρώνω χωρίς απόδειξη» τόσο η πρόεδρος του ΙΝΚΑ Ξάνθης όσο και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης θεωρούν πως αυτό είναι περιττό και πως δεν έρχεται να λύσει το φλέγον πρόβλημα της φοροδιαφυγής.

«Σαφώς και πρέπει να εκδίδονται αποδείξεις και πιστεύω ότι οι περισσότεροι εκδίδουν, υπήρχαν βέβαια και κάποιοι που δεν το έκαναν. Ο συνειδητοποιημένος καταναλωτής ζητούσε απόδειξη» αναφέρει η πρόεδρος του ΙΝΚΑ Ξάνθης κα Μαρία Μπούκουρα σχολιάζοντας την εφαρμογή του μέτρου των αποδείξεων το οποίο χαρακτηρίζει παράλληλα ως ακραίο. «Το μεγαλύτερο ποσοστό των μικρομεσαίων δεν έχει φοροδιαφύγει και δεν έχει βγάλει λεφτά στο εξωτερικό. Χτυπάμε στον αδύναμο γιατί δεν μπορεί να αντιδράσει και όχι εκεί που πρέπει» επισημαίνει η ίδια, η οποία εκτιμά πως ο ίδιος ο καταναλωτής οφείλει να προφυλάξει τον εαυτό του από φαινόμενα αισχροκέρδειας.

«Εάν πιστεύουν ότι η φοροδιαφυγή είναι από αυτό κάνουν πολύ μεγάλο λάθος. Η φοροδιαφυγή είναι απ’ αυτούς που έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό, είναι από το λαθρεμπόριο όχι από τις αποδείξεις» σημειώνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Ευθύμης Μίλκογλου συμπληρώνοντας πως «ο εύκολος στόχος είναι ο λαός και αφού δεν μπορούμε να τα πάρουμε από αλλού θα τα πάρουμε από εσάς. Έτσι σκέφτονται. Σε λίγο όμως εάν συνεχιστεί αυτό δεν θα χτυπάμε αποδείξεις γιατί δεν θα μπαίνει κανένας και αυτό είναι το λάθος».

Συγκρατημένα αισιόδοξοι για τις εκπτώσεις!
Με ιδιαίτερα μεγάλα ποσοστά εκπτώσεων ξεκίνησε η χειμερινή περίοδος εκπτώσεων στην τοπική αγορά της Ξάνθης με τους μεν επιχειρηματίες να παραμένουν συγκρατημένα αισιόδοξοι ενώ από τη μεριά της η πρόεδρος του ΙΝΚΑ Ξάνθης τονίζει πως δεν έχουν καταγραφεί περιπτώσεις εικονικών εκπτώσεων στα καταστήματα της περιοχής καθώς η σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα σε εμπόρους και καταναλωτές, σε διαπροσωπικό επίπεδο, χαρακτηρίζεται φιλική.

thrakitoday.com
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa