Διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών για Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλο


Κατατέθηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ.



Στην πρόταση του ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών για τέσσερα αδικήματα για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και συγκεκριμένα: α) υπεξαγωγή εγγράφου από υπάλληλο, β) απιστία στην υπηρεσία, γ) παράβαση καθήκοντος και δ) πλαστογραφία.

Για τον Ευάγγελο Βενιζέλο ζητεί τη διερεύνηση ευθυνών για τα εξής τρία αδικήματα: α) υπεξαγωγή εγγράφου από υπάλληλο, β) απιστία στην υπηρεσία και γ) παράβαση καθήκοντος.

Στην πρότασή του ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι επιφυλάσσεται να ζητηθεί επέκταση της προκαταρκτικής εξέτασης, αναλόγως της πορείας της έρευνας και των στοιχείων που τυχόν θα προκύψουν για πρόσωπα, αδικήματα ή περιστάσεις τελέσεως που δεν περιλαμβάνονται στην πρόταση.

Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει «τεράστιες πολιτικές ευθύνες για την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ, που βαρύνουν όλες διαδοχικά τις Κυβερνήσεις, επί των ημερών των οποίων η λίστα άλλαζε χέρια και συρτάρια χωρίς να αξιοποιείται προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και του ελληνικού λαού. Πρωτίστως, οι ευθύνες αυτές αφορούν, πέραν των άμεσα εμπλεκομένων Υπουργών, τους διαδοχικούς Πρωθυπουργούς αυτών των Κυβερνήσεων, συμπεριλαμβανομένου και του σημερινού Πρωθυπουργού Α. Σαμαρά. Ειδική και ξεχωριστή μνεία κάνουμε στις ευθύνες του Γ. Παπανδρέου, επί Πρωθυπουργίας του οποίου η λίστα έφθασε στην Ελλάδα και κρατήθηκε κρυφή και αναξιοποίητη, γεγονός που χρήζει περαιτέρω ουσιαστικής διερεύνησης και εκτίμησης».




Πηγή: Newpost.gr
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa