Προς τις 1.020 μονάδες ο ΓΔ


Θετικός κλίμα στο ΧΑ, σε ανοδική τροχιά οι δείκτες, ανακάμπτουν οι τράπεζες



Θετική εικόνα διαμορφώνεται στη χρηματιστηριακή αγορά, καθώς παραμένουν ισχυρές οι προσδοκίες για την περαιτέρω πορεία των μετοχών του εμποροβιομηχανικών επιχειρήσεων και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ενώ στον τραπεζικό τομέα αναμένονται εξελίξεις με καταλύτη την πώληση του ΤΤ. Πάνω από τις 980 μονάδες ο ΓΔ,  τεστάρει την την περιοχή βραχυχρόνιας αντίστασης. Ανασταλτικό παράγοντα για την περαιτέρω βελτίωση του κλίματος και την ενίσχυση της ανοδικής δυναμικής  αποτελεί η κλιμακούμενη πολιτική αντιπαράθεση για τη λίστα Λαγκάρντ.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με απώλειες και οι βασικοί δείκτες κινήθηκαν με έντονες διακυμάνσεις, αλλάζοντας πολλές φορές πρόσημο και κατεύθυνση. Οι πιέσεις απορροφήθηκαν  και η αγορά έχει πάρει πλέον σαφή ανοδική κατεύθυνση.

Ο Γενικός Δείκτης που έχανε αρχικά 0,5%, ενισχύεται τώρα κατά 1,1% και προσεγγίζει τις 982 μονάδες.  Βρίσκεται λοιπόν στην περιοχή βραχυχρόνιας ασθενούς αντίστασης, η οποία αποτεελί το μοναδικό εμπόδιο πριν από τις 1.020 μονάδες - μία κίνηση που θα έχει  κυρίως "ψυχολογική" επίδραση  στην αγορά.

Αποφασιστική η συμβολή των τραπεζικών μετοχών, που ανακάμπτουν σήμερα δυναμικά. Ο κλαδικός τους δείκτης υποχωρούσε αρχικά κατά 0,95% και τώρα σημειώνει άνοδο 2,1%. Αυτό το εντυπωσιακό ενδοσυνεδριακό comeback αναπτερώνει  τις ελπίδες και αναθερμαίνει το αγοραστικό ενδιαφέρον, το οποίο διαχέεται σε μεγάλη γκάμα μετοχών.

Αναλυτές επισημαίνουν ότι οι βασικοί δείκτες και πολλές μετοχές βρέθηκαν από την Παρασκευή σε υπεραγορασμένα επίπεδα, στοιχείο που ενθάρρυνε χθες  τις ρευστοποιήσεις προς κατοχύρωση βραχυχρόνιων κερδών.

Αυτό όμως δεν προδικάζει τη συνέχεια. Αντίθετα μάλιστα,  η δυναμική που διαμορφώνεται και το θετικό ψυχολογικό κλίμα  συνηγορούν σε περαιτέρω άνοδο.


Πηγή: Sofokleousin.gr

 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa