Στην εφορία για τα... περαιτέρω πάνω από 20.000 καταθέτες του εξωτερικού



Περίπου 20.000 με 24.000 ονόματα καταθετών, οι οποίοι το τελευταίο 24μηνο έβγαλαν τα λεφτά τους σε τράπεζες του εξωτερικού, σε μια προσπάθεια να...
τα διασφαλίσουν από ενδεχόμενη έξοδο της χώρας από το ευρώ, έχει βάλει στο μικροσκόπιο το ΣΔΟΕ.

Πρόκειται για φυσικά πρόσωπα τα οποία δεν “δικαιολογούν” τα εν λόγω ποσά, με βάση τις φορολογικές δηλώσεις που υπέβαλαν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Στην περίπτωση αυτή, οι εν λόγω καλούνται να απολογηθούν στις κατά τόπους ΔΟΥ και αν δεν δώσουν επαρκείς εξηγήσεις, τότε ο πέλεκυς της φορολόγησης θα πέσει βαρύς.

Υπολογίζεται ότι θα καταβάλουν φόρο ίσο με το 45% του ποσού, ενώ οι κυρώσεις δεν θα σταματήσουν εκεί, καθώς θα ακολουθήσουν και τα προβλεπόμενα από τον νόμο πρόστιμα.

Για την ιστορία, στο υπουργείο Οικονομικών υπάρχει μια λίστα με περίπου 54.000 ονόματα καταθετών, αυτής της κατηγορίας. Ωστόσο, για τους περίπου 30.000 από αυτούς, τα ποσά που νομίμως μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό δικαιολογούνται απολύτως. Ωστόσο, για τους υπόλοιπους, που μάλλον δεν δικαιολογούνται με τίποτα, τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα και για αυτό καλούνται για τα... περαιτέρω.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa