Ελέγχονται για αιφνίδιο πλουτισμό 10 Λάκωνες επιχειρηματίες!



undefined

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε και πάλι στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, κι όχι μόνο, μετά την αποκάλυψη λίστας από την εφημερίδα «6 μέρες» με 1.747 ονόματα.


Ανάμεσα τους, πρώην αρχηγός κόμματος, πρώην υπουργοί, βουλευτές, επιχειρηματίες, μεγαλοεργολάβοι, μεγαλοξενοδόχοι, δικηγόροι, γιατροί, ιδιοκτήτες ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων και δεκάδες επαγγελματίες διαφόρων κατηγοριών με τεράστιες περιουσίες.

Οι περισσότεροι από αυτούς, δραστηριοποιούνται σε μεγάλα αστικά κέντρα, κυρίως Αθήνα, Πειραιά, στο υπόλοιπο Αττικής και την Θεσσαλονίκη, αλλά και σχεδόν σε όλες περιοχές της Ελλάδας, όπως και στη Λακωνία, όπου εντοπίζονται δέκα επιχειρηματίες για έλεγχο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόκειται για λίστα με ονόματα που προέκυψαν το 2011 μέσω της αυτόματης διαδικασίας ελέγχου του συστήματος Elenxis.

Στη συνέχεια, τον Απρίλιο του 2011, το υπουργείο Οικονομικών έδωσε εντολή για να γίνει λεπτομερής έλεγχος σε αυτούς τους 1747 φορολογούμενους, ώστε να διαπιστωθεί αν ισχύει και αν δικαιολογείται ο πλουτισμός που εμφανίζουν στο σύστημα.

Το περίεργο, όπως αναφέρει η εφημερίδα «6 μέρες«, είναι ότι ενάμιση χρόνο μετά δεν έχει προχωρήσει ο έλεγχος όπως θα έπρεπε.

Οι 10 Λάκωνες επιχειρηματίες που ελέγχονται

Στη λίστα, μετά από ελέγχους του 28ου και του 29ου Ειδικού Συνεργείου του υπ. Οικονομικών, συμπεριλαμβάνονται τα ονόματα 10 Λακώνων επιχειρηματιών που υπάγονται στις Δ.Ο.Υ. Σπάρτης, Σκάλας, Νεάπολης και Γυθείου.
1. Λ. Γιώργος του Ηλία

2. Τ. Πέτρος του Κων/νου
3. Κ. Νικόλαος του Γεωργίου
4. Μ. Γιώργος του Παναγιώτη
5. Σ. Παναγιώτης του Παύλου
6. Γ. Ιωάννης του Σταύρου
7. Δ. Γιώργος του Ηλία
8. Κ. Ηλίας του Αριστείδη
9. Ζ. Αναστάσιος του Παναγιώτη
10. Κ. Ηλίας του Σταύρου

[Το Notospress, αν και διαθέτει, δε δημοσιεύει το επώνυμο των επιχειρηματιών που ελέγχονται εφ’ όσον η διαδικασία ελέγχου δεν έχει ολοκληρωθεί].

By notospress

 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa