Συνελήφθη ο διαχειριστής της ιστοσελίδας greekstars



Χειροπέδες πέρασαν οι αστυνομικοί σε 53χρονο διαχειριστή ιστοσελίδας για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Χιλιάδες μέλη της ιστοσελίδας greekstars.co είχαν τη δυνατότητα να κατεβάζουν ταινίες, τραγούδια, ηλεκτρονικά παιχνίδια, προγράμματα ηλεκτρονικού υπολογιστή, βιβλία, κ.α.

Όλα άρχισαν μετά από καταγγελία εκπροσώπου της ΕΠΟΕ (Εταιρεία Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων) στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Σύμφωνα με την καταγγελία, η ιστοσελίδα παρείχε στους χιλιάδες χρήστες της τη δυνατότητα να κατεβάζουν παράνομα ψηφιακά αρχεία (ταινίες, τραγούδια, ηλεκτρονικά παιχνίδια κτλ) χωρίς την άδεια των πνευματικών δημιουργών και των δικαιούχων εταιριών που έχουν τα αντίστοιχα συγγενικά δικαιώματα. Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι οι χρήστες της ιστοσελίδας «κατέβασαν» κινηματογραφικές ταινίες, που ανήκουν σε εταιρείες μέλη της ΕΠΟΕ, περισσότερο από 5.000.000 φορές.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, ο συλληφθείς οδηγήθηκε στις εισαγγελικές Αρχές της Καβάλας, ενώ συνεχίζεται η ψηφιακή έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και άλλων εμπλεκομένων στην υπόθεση.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa