Με τραμπουκισμούς υποδέχθηκαν στη Θεσσαλονίκη τη γερμανική αντιπροσωπεία που παίρνει μέρος στην Ελληνογερμανική Συνέλευση...



Με τραμπουκισμούς υποδέχθηκαν στη Θεσσαλονίκη τη γερμανική αντιπροσωπεία που παίρνει μέρος στην Ελληνογερμανική Συνέλευση, εργαζόμενοι στους δήμους και συνδικαλιστές της ΠΟΕ - ΟΤΑ, μαζί με... 
εργολαβικούς εργαζομένους στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. 


Θύματα προπηλακισμών ήταν ο γερμανός πρόξενος και συμπατριώτες του, οι οποίοι προσπάθησαν στη συνέχεια να υποβαθμίσουν την κατάσταση με την οποία βρέθηκαν αντιμέτωποι. Ωστόσο, οι εικόνες των εξαγριωμένων διαδηλωτών που εκσφενδόνιζαν ό,τι κρατούσαν στα χέρια τους εναντίον του εκπροσώπου της Γερμανίας έκαναν τον γύρο του κόσμου. «Δεν ήμουν θύμα αντιδράσεων. Ηταν παρεξήγηση. Εχασα μόνο τα γυαλιά μου, που κόστιζαν μόλις 3 ευρώ». 

Με αυτά τα λόγια ο πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, Βόλφγκανγκ Ομπερμαϊερ, επιχείρησε να ρίξει τους τόνους μετά την επίθεση που δέχτηκε. Το ίδιο, εξάλλου, έκαναν και οι υπόλοιποι γερμανοί αξιωματούχοι, οι οποίοι απέδωσαν την οργή των διαδηλωτών σε λάθος μετάφραση της δήλωσης του εντεταλμένου της Ανγκελα Μέρκελ, γερμανού υφυπουργού Εργασίας, Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ, ότι τη δουλειά που κάνουν στη Γερμανία 1.000 εργαζόμενοι, στην Ελλάδα την κάνουν 3.000. Ανεβαίνοντας στο βήμα του συνεδριακού κέντρου Νικόλαος Γερμανός της ΔΕΘ, ο γερμανός πρόξενος, εναντίον του οποίου οι εργαζόμενοι εκτόξευσαν καφέδες, νερά και αυγά, είχε το κουράγιο να αστειευτεί, λέγοντας «χαίρομαι που κάποιοι διαδηλωτές μού πήραν και κάποια από τα χαρτιά μου και δεν μπορώ να τα διαβάσω όλα»

Και στη συνέχεια ανέφερε ότι δημιουργήθηκε η παρεξήγηση πως η Ελληνογερμανική Συνέλευση θέλει να μειώσει τις θέσεις εργασίας στην ελληνική Αυτοδιοίκηση, εκφράζοντας την ευχή ότι η παρεξήγηση θα λυθεί. Από την πλευρά του, ο κ. Φούχτελ τόνισε πως έχει συναντήσει στην Ελλάδα πολλούς εργατικούς ανθρώπους, αλλά υπάρχει πρόβλημα με το θεσμικό πλαίσιο, το οποίο προβλέπει πολλές αρμοδιότητες. 

«Χρειάζονται παρεμβάσεις για να γίνει πιο αποτελεσματικός ο διοικητικός μηχανισμός». Σε δηλώσεις του, εξάλλου, ανέφερε ότι χρειάζεται κατανόηση γιατί υπάρχουν σοβαρές περικοπές, που έχουν δημιουργήσει τραγικές ιστορίες. «Προσωπικά πιστεύω ότι στο πλαίσιο της δημοκρατίας είναι δικαίωμα των ανθρώπων να διαδηλώνουν», σημείωσε. «Πυροσβεστικά» λειτούργησε και η βουλευτής του γερμανικού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, πρόεδρος της Ελληνογερμανικής Επιτροπής Φιλίας του γερμανικού Κοινοβουλίου, Ανέτ Γκροθ, η οποία ανήκει στο αριστερό Ντι Λίνκε. Μάλιστα, συνομίλησε με τον πρόεδρο της ΠΟΕ - ΟΤΑ Θέμη Μπαλασόπουλο και με διαδηλωτές έξω από το συνεδριακό κέντρο.

 Και στον χαιρετισμό της ανέφερε πως «είναι ανόητο να ισχυρίζεται κανείς ότι η γερμανική κυβέρνηση θέλει να διώξει την Ελλάδα από το ευρώ». Για πράξεις βίας που ξεφεύγουν από τα δημοκρατικά όρια και εκθέτουν τη χώρα έκανε λόγο ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης.

ΤΑ ΝΕΑ
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa