Τη μεγαλύτερη λαχανοσαλάτα στον κόσμο ετοιμάζουν οι κάτοικοι της Αγίας Βαρβάρας Κρήτης


Τις τελευταίες λεπτομέρειες φροντίζουν οι κάτοικοι της Αγίας Βαρβάρας προκειμένου να είναι όλα έτοιμα την Κυριακή για το φιλόδοξο εγχείρημα της τεράστιας λαχανοσαλάτας που στόχο έχει να σπάσει όλα τα προηγούμενα ρεκόρ και να κερδίσει μια θέση στο βιβλίο Γκίνες.
Την πρωτοβουλία συντονίζει ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός σύλλογος Αγίας Βαρβάρας με τους κατοίκους να αναλαμβάνουν δράση προκειμένου να γίνει πραγματικότητα το σχέδιο να δημιουργηθεί η τεράστια λαχανοσαλάτα από ντόπια φυσικά προϊόντα που θα έχει μήκος 2,5 χιλιόμετρα όσο δηλαδή και το μήκος του χωριού.
Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση βάσει των υπολογισμών θα χρειαστούν περισσότεροι από τρεις τόνοι ντόπιο λάχανο και πολλά χέρια βοήθειας. Η ιδέα άρχισε να συζητιέται πριν από δύο περίπου χρόνια, όταν αναζητούσαμε κάποιο τρόπο ώστε να αναδείξουμε τα τρία βασικά χαρακτηριστικά του χωριού της Αγίας Βαρβάρας.
Αναφερόμαστε για τα χαρακτηριστικά της γεωγραφικής θέσης του χωριού (Κέντρο της Κρήτης), του μήκους του χωριού, που όπως αναφέρεται είναι ένα από τα μεγαλύτερα στα Βαλκάνια, λαμβάνοντας υπόψη τον πληθυσμό του και τρίτο χαρακτηριστικό, φυσικά τα ντόπια παράγωγα προϊόντα με κύριο, το ντόπιο Αγιοβαρβαρίτικο λάχανο.
Η ιδέα της επίτευξης του Ρεκόρ θα πετύχει σίγουρα το στόχο ανάδειξης των παραπάνω χαρακτηριστικών, αλλά συγχρόνως θα βοηθήσει πολύ και στο βασικό στόχο που έχει θέσει ο Σύλλογος μας, αυτόν της ενδυνάμωσης της ομαδικότητας ανάμεσα στους κατοίκους του χωριού μας, μιας και θα χρειαστεί η βοήθεια όλων σε κάθε τομέα. σημειώνεται σχετικά στην ανακοίνωση.
(Πηγή: Prismanews.gr)
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa