Τραυματίστηκαν δυο φοιτητές στο Πολυτεχνείο


Μαζί με τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 39ης επετείου του Πολυτεχνείου ξεκίνησαν και τα επεισόδια, με τον τραυματισμό ενός φοιτητή.
Μέλη της ΠΑΣΠ, περίπου 200 άτομα, δέχθηκαν επίθεση από κουκουλοφόρους έξω από την πύλη του Πολυτεχνείου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας από τους φοιτητές.
Από το σημείο πέρασε ασθενοφόρο για να παρασχεθούν στον τραυματισμένο φοιτητή οι πρώτες βοήθειες.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από την Πέμπτη, με καταθέσεις στεφανιών στο χώρο του Ιδρύματος, στην οδό Πατησίων, ενώ το μεσημέρι, οι διοργανωτές των εκδηλώσεων θα δώσουν συνέντευξη Τύπου για το πρόγραμμα που θα αναπτυχθεί κατά το τριήμερο στο χώρο του Πολυτεχνείου.
Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Αστυνομίας, στο σημείο των συμπλοκών, υπάρχει και δεύτερος τραυματίας φοιτητής. Ο πρώτος φέρει θλαστικά τραύματα και ο δεύτερος σπασμένη μύτη.
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μέλη της φοιτητής παράταξης που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ.
Σε ανακοίνωση της η νεολαία ΠΑΣΟΚ επισημαίνει:
"Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει την εγκληματική δράση κουκουλοφόρων, κατά την έναρξη του τριήμερου εορτασμού της 39ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. 
Συγκεκριμένα, σήμερα στις 10.00 π.μ., κουκουλοφόροι επιτέθηκαν εναντίον μελών φοιτητικών παρατάξεων, μεταξύ αυτών και της φοιτητικής μας Παράταξης, της ΠΑΣΠ, που βρίσκονταν στο χώρο του Πολυτεχνείου και συμμετείχαν στον εορτασμό. Το αποτέλεσμα της απρόκλητης και εγκληματικής αυτής επίθεσης, ήταν ο τραυματισμός και τριών συντρόφων μας, μελών της ΠΑΣΠ, και μάλιστα ενός εξ αυτών πολύ σοβαρά.
Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία, ότι η εγκληματική δράση των κουκουλοφόρων αμαυρώνει την επέτειο και τα μηνύματα του Πολυτεχνείου. Αναδεικνύει μια νέα μορφή ολοκληρωτισμού, που απειλεί την ελληνική κοινωνία, τον ολοκληρωτισμό της βίας και των τραμπουκισμών, και μάλιστα της βίας των πολιτικών άκρων.
Καλούμε την Ελληνική Νεολαία, τις Πολιτικές Οργανώσεις Νεολαίας, τα Πολιτικά Κόμματα να τοποθετηθούν, καθαρά και απερίφραστα, απέναντι στα φαινόμενα πολιτικής και κοινωνικής βίας.
Επισημαίνουμε, ότι όσοι, από δω και πέρα, αναζητήσουν ή δώσουν άλλοθι στους εκφραστές αυτών των πολιτικών συμπεριφορών, είναι συνεργοί σε εγκληματικές πράξεις κατά ανθρώπινων ζωών.
Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ θα μείνει όρθια και αταλάντευτη στον αγώνα για ελεύθερη έκφραση των ιδεών και απόψεων κάθε πολίτη".
Από την Πέμπτη έχουν τεθεί σε ισχύ έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι οποίες θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.
Σύμφωνα με Απόφαση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (λεωφορεία-τρόλεϊ).
Υπενθυμίζεται πως σάλος ξέσπασε την Τετάρτη για το ζήτημα του ακριβούς αριθμού των νεκρών κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και την επιχείρηση καταστολής της, που ξεκίνησε απόκαμπάνια της Χρυσής Αυγής στην Καλαμάτα.
Μοίρασαν φυλλάδια που χαρακτήριζαν την εξέγερση ''παραμύθι''. Συγκεκριμένα: ''Όχι το παραμύθι του Πολυτεχνείου, όχι στους ψεύτικους νεκρούς. -Η γενιά του Πολυτεχνείου - είναι υπεύθυνη για τη δυστυχία μας. Όλοι οι κλέφτες φυλακή!" ανέφερε.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa