Φωτογραφίες ΣοΚ: Δείτε πώς μεγαλώνουν παιδιά ανά τον κόσμο


Την σκληρή πραγματικότητα για τα δικαιώματα των παιδιών αποτυπώνει ένα βιβλίο – σοκ , το «Where Children Sleep», με φωτογραφίες από παιδικά δωμάτια ανά τον κόσμο!

Ο φωτογράφος James Mollison ταξίδεψε από την Κένυα έως τις ΗΠΑ και από τα σκουπίδια μέχρι τα «καθωσπρέπει» δωμάτια, αποτυπώνοντας τις συνθήκες κάτω από τις οποίες μεγαλώνουν παιδιά από διαφορετικές χώρες και κουλτούρες.
Δείτε μερικές μόνο από τις εικόνες - σοκ που κατέγραψε ο φακός:
- Ιndira (7 ετών), Νεπάλ: μοιράζεται το στρώμα της, το μοναδικό στο σπίτι, με τα αδέρφια της. Απο 3 χρονών δουλεύει 6 ώρες την ημέρα, πάει σχολείο και ονειρεύεται να γίνει χορεύτρια.
1.JPG
Kaya (4 ετών), Τόκυο: μένει σε ένα μικρό διαμέρισμα και στο δωμάτιό της έχει πολλά φορέματα, κούκλες και περούκες. Ονειρεύεται να σχεδιάζει κινούμενα σχέδια.
2.JPG
Joey (11 ετών), Κεντάκι: όταν ήταν 7 χρονών, πυροβόλησε το πρώτο του ελάφι. Του αρέσει νακυνηγάει με τον πατέρα του και έχει δύο πιστόλια και ένα τόξο. Το κατοικίδιο του ειναι μια σαύρα.
4.JPG

Lamine ( 12 ετών), Σενεγάλη: μοιράζεται το δωμάτιο του με άλλα αγόρια, με τα οποία δουλεύει κάθε μέρα απο τις 6 το πρωί σε χωράφια μέχρι το απόγευμα, οπότε και διαβάζουν το Κοράνι.
6.JPG
Thais (11 ετών) Βραζιλία: μοιράζεται το δωμάτιο της με την αδερφή της. Είναι συνηθισμένη σεσυμμορίες και ναρκομανείς. Όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει μοντέλο.
7.JPG
Douha (10 ετών), Παλαιστίνη: μένει σε κατασκήνωση προσφύγων με τα 11 αδέρφια της καιμοιράζεται το δωμάτιο με τις 5 αδερφές της.
8.JPG
Jamie (9 ετών), Νέα Υόρκη: μένει σε ρετιρέ στην 5η Λεωφόρο. Ονειρεύεται να γίνει δικηγορος. Πηγαίνει σε δημοφιλές ιδιωτικό σχολείο και κάνει μαθήματα τζούντο και κολύμβησης.
9.JPG
Roathy(8 ετών), Καμπότζη: το κρεβάτι του είναι παλιά λάστιχα αυτοκινήτου.Ψάχνει πλαστικά μπουκάλια και κονσέρβες, τα οποία και πουλάει σε εταιρεία ανακύκλωσης.
10.JPG
Nantio (15 ετών), Κένυα: μένει σε σκηνή φτιαγμένη απο πλαστικό. Θέλει να παντρευτεί πολεμιστή της φυλής της αλλά πρώτα θα πρέπει να υποστεί κλειτoριδεκτομή. Καθημερινά προσέχει τα πρόβατα και κόβει ξύλα.
11.JPG
Άστεγο παιδί, Ρώμη: μένει σε στρώμα στην ύπαιθρο. Η οικογένεια του δεν έχει ταυτότητες .Οι γονείς του καθαρίζουν τζάμια αυτοκινήτων και κανείς τους δεν είναι μορφωμένος.
12.JPG
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa