Μήνυση Χ.Α. σε στέλεχος του ΚΚΕ που τους είπε «καθάρματα»


Σε μήνυση κατά του επικεφαλής της παράταξης του ΚΚΕ στο δήμο Θεσσαλονίκης «Λαϊκή Συσπείρωση», Σωτήρη Ζαριανόπουλου, προχώρησαν βουλευτές της Χρυσής Αυγής, επειδή σύμφωνα με τη μήνυση, ζητώντας να αποκλειστούν τα μέλη της Χ.Α. από τις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου, είχε πει «τα καθάρματα αυτά δεν έχουν καμιά θέση στις εκδηλώσεις για την αντιφασιστική νίκη του λαού μας».

Τη μήνυση κατέθεσαν οι βουλευτές της Χ.Α. Γρέγος, Ζησιμόπουλος και Ματθαιόπουλος. Ζητάνε 150 χιλιάδες ευρώ για την ηθική βλάβη την οποία, όπως υποστηρίζουν υπέστησαν, εξαιτίας αυτών των δηλώσεων και τονίζουν ότι όποιο ποσό επιδικαστεί θα δοθεί για τις κοινωφελείς δράσεις» του κόμματος τους.

Με την κατατεθείσα μήνυση οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αιτούνται τη δίωξη του Ζαριανόπουλου για εξύβριση, συκοφαντική δυσφήμιση, απειλή και διατάραξη κοινής ειρήνης δια της διεγέρσεως των πολιτών σε βιαιοπραγίες και σε αμοιβαία διχόνοια.

Για προσπάθεια ποινικοποίησης της λαϊκής πάλης κάνει λόγο το στέλεχος του ΚΚΕ κατηγορώντας  τους τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής για προσπάθεια ποινικοποίησης της λαϊκής πάλης και υπογραμμίζει: «Όλοι γνωρίζουν ότι το ΚΚΕ δεν χαρακτηρίζει πρόσωπα, αλλά πολιτικούς χώρους, συμπεριφορές και δράσεις. Οπότε, ας αφήσουν οι χρυσαυγίτες το ότι θίχθηκαν ατομικά. Απλά προσπαθούν να ποινικοποιήσουν τη λαϊκή πάλη. Δεν θα μας σταματήσουν. Άλλωστε, πως αλλιώς να χαρακτηρίσεις τους υποστηρικτές του Χίτλερ, τους πολιτικούς απόγονους των συνεργατών του, αυτούς που εγκληματούν κατά μεταναστών, εργαζόμενων και στήνουν δουλεμπορικά γραφεία. Άλλωστε, το ΚΚΕ με δήλωση της Α. Παπαρήγα έχει χαρακτηρίσει και επιμένει ότι η Χρυσή Αυγή είναι μόρφωμα ρατσιστικό, ναζιστικό, εγκληματικό. Δεν θα μας σταματήσουν».

Εν τω μεταξύ...
...το Corpus Christi κατεβαίνει μετά τις αντιδράσεις φανατικών και χρυσαυγιτών με μια ανακοίνωση στην οποία οι συντελεστές της παράστασης δηλώνουν ότι επί τρείς εβδομάδες δεν στάθηκε δυνατό να παίξουν, γιατί δεν τους το επέτρεψαν. Δεν θα έπρεπε να προσφύγουν στη δικαιοσύνη, εναντίον όσων πρωτοστατούσαν και παρέσυραν τον όχλο, για τα χρήματα που επενδύθηκαν σε αυτή την παράσταση και χάθηκαν και για όσα υβριστικά ακούστηκαν εναντίον τους από συγκεκριμένα πρόσωπα και έχουν καταγραφεί σε video; Δηλαδή για "εξύβριση, συκοφαντική δυσφήμιση, απειλή και διατάραξη κοινής ειρήνης δια της διεγέρσεως των πολιτών σε βιαιοπραγίες και σε αμοιβαία διχόνοια."
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa