Ευ. Βενιζέλος: Το 2013 θα μπούμε στο δρόμο εξόδου από την κρίση


«Υπάρχει νέα αφετηρία, είναι η ώρα της "αντεπίθεσης" για τη χώρα, εμείς εδώ θα διαμορφώσουμε τώρα με κάθε λεπτομέρεια αυτή τη νέα αφετηρία», τόνισε...αναφερόμενος στα αποτελέσματα του Eurogroup ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στην εν εξελίξει ευρισκομένη κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, της Πολιτικής Γραμματείας και της Οργανωτικής Γραμματείας, με τη συμμετοχή των υπευθύνων περιφερειακής ανασύστασης και των γραμματέων των Τομέων του Κινήματος, στην Ιπποκράτους.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «η διαπραγμάτευση όλους αυτούς τους μήνες και ιδίως τις εβδομάδες που μεσολάβησαν από την ψήφιση των μέτρων, έδειξαν ότι διεξάγεται διαρκώς σκληρή και επικίνδυνη μάχη ανάμεσα στην ορθολογική και την ανορθολογική εκδοχή της Ευρώπης».
«Η πρωτοβουλία των κινήσεων για την εθνική αντεπίθεση ανήκει στην ελληνική κοινωνία και το μεγαλύτερο κίνητρό της είναι αυτό που βιώνει ο πολίτης. Έχουμε πλήρη συνείδηση των δυσκολιών, των θυσιών και των βαρών του», είπε και τόνισε ότι «το πρώτο εξάμηνο του 2013 θα είναι ένα πολύ δύσκολο εξάμηνο, αλλά το 2013 είναι και ο χρόνος της "στροφής", ο χρόνος τους πρωτογενούς πλεονάσματος, ο χρόνος που θα μπούμε στον δρόμο της εξόδου από την κρίση».

Κατά την ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε για μία ακόμη φορά στο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Έχουμε μια μίζερη αντιπολίτευση. Ο κ. Τσίπρας στεναχωρήθηκε σήμερα με τη συμφωνία, γιατί», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «επενδύουν στο αδιέξοδο στον θάνατο της χώρας».

Όσο για την πορεία της τρικομματικής κυβέρνησης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι πρέπει να επικαιροποιηθεί η προγραμματική συμφωνία των τριών εταίρων. «Να έχουμε μια κυβέρνηση που λειτουργεί με σταθερότητα και προοπτική. Ορίζοντας τετραετίας. Καθαροί κάνονες λειτουργίας που αφορούν και την κυβέρνηση, αλλά κυρίως την κοινοβουλευτική πλειοψηφία των τριών κομμάτων. Πλήρης συνεννόηση για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες. Δεν μπορούν να έχουν ξανά θέση φαινόμενα τύπου “ιθαγένειας”», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στην αναφορά του στο επικείμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ο Ευ. Βενιζέλος διεμήνυσε πως η πρόσκληση του αφορά όσους πιστεύουν στην προοπτική της παράταξης και θέλουν να τη αναδιαμορφώσουν. Το ΠΑΣΟΚ, συμπλήρωσε, είναι ένα ανοικτό, θεσμικό, συλλογικό, δημοκρατικό, ανοικτό σε όλα τα πρόσωπα και κινήσεις και στο Συνέδριο δεν υπάρχουν αποκλεισμοί, υπάρχει όμως, σημείωσε, μια σχέση πολιτικής αξιοπρέπειας, ειλικρίνειας, εντιμότητας και καθαρότητας.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa