Υπεύθυνος ασφαλείας έκλεψε "σημαδεμένο" iPad αλλά...την πάτησε!! - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Εργαζόμενος στο αεροδρόμιο του Ορλάντο, επιχείρησε να αποσπάσει παράνομα από την κατοχή του ιδιοκτήτη του ένα iPad, αλλά έπεσε στην καλοστημένη παγίδα του τηλεοπτικού δικτύου ABC News.
Ο περί ου ο λόγος υπεύθυνος ασφαλείας, Andy Ramirez, πήρε κατά τη διάρκεια ελέγχου στο αεροδρόμιο του Ορλάντο ένα iPad, το οποίο και μετέφερε στο σπίτι του.
Η συσκευή όμως ήταν "σημαδεμένη", ως μία από τις 10 συσκευές που επίτηδες αφέθηκαν σε κομβικά σημεία, τη φύλαξη των οποίων έχει αναλάβει η TSA (Transportation Security Administration).
Η έρευνα του ABC στοχεύει στο να καταδείξει το μέγεθος του προβλήματος κλοπής προσωπικών αντικειμένων επιβατών, από ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι για τον έλεγχο και τη φύλαξή τους.
Και κάπως έτσι, το "ταξίδι" της συσκευής από το αεροδρόμιο στο σπίτι του Ramirez, ήταν εύκολο να αποδειχθεί, αφού εκείνος εθεάθη τελευταίος να το κρατάει και ως εκ "θαύματος" λίγες ώρες μετά, το iPad βρισκόταν ακόμη στην κατοχή του.
"Η γυναίκα μου το βρήκε και το πήρε σπίτι"
Περίπου δύο εβδομάδες αργότερα, ο Ramirez δέχθηκε επίσκεψη από δημοσιογράφους, που τον ρώτησαν, εάν γνώριζε κάτι για την εξαφάνιση της συσκευής.
Αφού αρχικά αρνήθηκε κάθε εμπλοκή του, σκέφτηκε πως θα ήταν καλύτερα, εάν έριχνε το φταίξιμο στη γυναίκα του, υποστηρίζοντας πως εκείνη βρήκε στο αεροδρόμιο το iPad και το πήρε - εν αγνοία του - στο σπίτι.
Για του λόγου το αληθές μάλιστα και η ίδια εμφανίστηκε στους δημοσιογράφους, επιβεβαιώνοντας τον ισχυρισμό του συζύγου του.
Όταν όμως - εύλογα - εκείνοι τον ρώτησαν, πώς γίνεται να το βρήκε εκείνη, όταν οι κάμερες τον έχουν "συλλάβει" να το παίρνει από το σημείο ελέγχου, εκείνος τους έκλεισε την πόρτα κατάμουτρα.
"Αυτή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Είναι εξοργιστικό και για τους επιβάτες και για το σύστημά μας γενικότερα", δήλωσε ο υπεύθυνος της Επιτροπής Μεταφορών και πολέμιος της διοίκησης της TSA, John Mica.
Σε ανακοίνωσή της, η TSA ξεκαθάρισε πως ο Ramirez δεν ανήκει πλέον στο δυναμικό της, σημειώνοντας πως ναι μεν έχουν σημειωθεί κρούσματα κλοπής, όμως η αναλογία τους ανέρχεται σε ποσοστό μικρότερο του 0,5% του συνολικού αριθμού των εργαζομένων στη Διεύθυνση.
Σύμφωνα πάντως, με τα στοιχεία του η ίδια η TSA έδωσε στη δημοσιότητα, 381 υπεύθυνοι έχουν απολυθεί, κατηγορούμενοι για την κλοπή προσωπικών αντικειμένων επιβατών από το 2003 έως το 2012 και ακόμη 11 από την αρχή του 2012  έως σήμερα.

ABC News Tracks Missing iPad To Florida Home of... από Miss-Jessy-Lays
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa