Πάγκαλος: ''Ο Τσίπρας είναι ο κηπουρός της Χρυσής Αυγής''


Προκαλεί και πάλι με τα λεγόμενά του ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Πάγκαλος, αυτή τη φορά μιλώντας στους Νέους Φακέλους του Σκάι.
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τον Αντώνη Σαμαρά ο κ. Πάγκαλος απαντά: ''Με έχει καταπλήξει η δυνατότητά του να διαμορφώσει συναίνεση σε μία τόσο δύσκολη εποχή, με τόσα προβλήματα.'' ''Η εντύπωση που είχα στο παρελθόν για αυτόν δε μου επέτρεπε να έχω αυτή την αισιοδοξία.''
''Υπάρχει αλλαγή της εικόνας της Ελλάδας. Αισθητά δείγματα πως η παγκόσμια οικονομία αλλάζει στάση. Αυτό είναι μεγάλο κέρδος'' δήλωσε, ενώ αναφορικά με τα μέτρα τόνισε πως αρκετές φορές είναι ''απάνθρωπα'' και ''δυσάρεστα''.
Βέβαια, εμφανίστηκε αισιόδοξος υποστηρίζοντας πως ''αν βγούμε από αυτή την αναμονή του χειρότερου, τότε θα ανατραπεί τελείως η οικονομική συγκυρία και θα έχουμε και πάλι αύξηση του εθνικού εισοδήματος''.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έκτρωμα της πολιτικής ζωής
''Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κατεξοχήν συντηρητικό κόμμα. Δεν έχει καμία σχέση με τη δημοκρατική παράταξη. Πρόκειται για ένα αυταρχικό κόμμα που μεταχειρίζεται ως μέθοδο τον τραμπουκισμό και τη συκοφαντία. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έκτρωμα της πολιτικής ζωής'' τονίζει.
Ο κ. Τσίπρας ως σοβαρός πολιτικός, δεν πρέπει να τον λέω γελοίο, είχε πει κάποτε πως όταν θα πάει στην Ευρώπη θα τους πει πως μιλάμε για ανθρώπους και όχι για αριθμούς. Όπως καταλαβαίνετε αυτό είναι μεγάλη μπούρδα.''
Υποστηρίζει πως ορισμένες από τις εκδηλώσεις του κόμματος του κ. Τσίπρα είναι ''ανάλογες με αυτές της Χρυσής Αυγής''. ''Δεν υπάρχουν δεξιοί τρομοκράτες που είναι καταδικαστέοι και αριστεροί που είναι επαναστάτες.'' ''Ο Τσίπρας είναι ο κηπουρός του θερμοκηπίου στο οποίο άνθισε η Χρυσή Αυγή'' αναφέρει χαρακτηριστικά.
Να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή
Για το κόμμα της Χρυσής Αυγής επεσήμανε πως: ''Όποιος με πράξεις αμφισβητεί το πολίτευμα και τα συνταγματικά δικαιώματα των συμπολιτών του, πρέπει να τίθεται εκτός νόμου.''
Ο κ. Πάγκαλος σημείωσε ότι τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν κολοσσιαία ευθύνη για την κατάσταση των δημοσίων οικονομικών, αλλά ευθύνη έχουν και τα υπόλοιπα κόμματα και οι πολίτες.
Όπως είπε ''όλα τα κόμματα έχουν ευθύνη, διότι όλα τα κόμματα ζητούσαν περισσότερες πελατειακές σχέσεις, εις βάρος των δημοσίων οικονομικών. Και οι πολίτες χρησιμοποιούσαν σχέσεις που δημιουργήθηκαν για να τροφοδοτήσουν το πελατειακό σύστημα''.
''Ψήφισα ΠΑΣΟΚ, αλλά με δυσκολία''
Αναφορικά με την αναδιάρθρωση του χρέους ο κ. Πάγκαλος τόνισε πως: ''Το κούρεμα δε σημαίνει πως χρωστάμε λιγότερα, δεν είναι καλό''. ''Επιδεικνύεται κολοσσιαία άγνοια από διάφορους όταν συζητώ για αυτά τα θέματα, κυρίως από όσους λένε πως δεν πληρώνουν'' συμπληρώνει.
Απαντώντας σε ερώτηση αν είναι ΠΑΣΟΚ, είπε ''ο Θεόδωρος Πάγκαλος δεν είναι κόμμα, έχει αποσυρθεί από την πολιτική. Δεν πρόκειται να είμαι ποτέ ξανά υποψήφιος στη Βουλή'', ωστόσο είπε ''ψήφισα ΠΑΣΟΚ, τι άλλο θα μπορούσα να ψηφίσω; Το έκανα με μεγάλη δυσκολία, αλλά το έκανα''.
                 
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa