Αθώος θανατοποινίτης ελέω DNA

Είναι ο 18ος που αφήνεται ελεύθερος στις ΗΠΑ από τότε που εφαρμοζεται το τεστ

Ελεύθερος θα αφεθεί θανατοποινίτης στη Λουιζιάνα, μετά από στοιχεία DNA που δείχνουν ότι είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης 15 ετών για ένα έγκλημα που δεν είχε διαπράξει.

Ο 38χρονος Ντέιμον Θιμποντό είναι ο 300ός κρατούμενος στις ΗΠΑ και ο 18ος θανατοποινίτης, του οποίου η ποινή ακυρώνεται εξαιτίας τεστ DNA.

To 1997 ο Θιμποντό καταδικάστηκε σε θάνατο, όταν ομολόγησε ότι βίασε και δολοφόνησε την 14 ετών ξαδέλφη του στο Γουεστγουέγκο, 12 μίλια νοτιοδυτικά της Νέας Ορλεάνης.


Τον Ιούλιο του 1996 η κοπέλα εξαφανίστηκε. Βρέθηκε λίγο αργότερα κάτω από μία γέφυρα, με το παντελόνι κατεβασμένο, ένα σκοινί γύρω από το λαιμό της, στραγγαλισμένη.

Μετά από πολύωρη κατάθεση, ο Ντ.Θιμποντό ομολόγησε το έγκλημά του και η ομολογία του απετέλεσε τη βάση της καταδίκης του.

Ο άνδρας άσκησε έφεση το 1999, υποστηρίζοντας ότι εξαναγκάστηκε να ομολογήσει και ότι δεν υπήρχαν στοιχεία για την καταδίκη του.


Το 2007 η υπόθεση άνοιξε ξανά. Τεστ DNA έδειξαν ότι ο Θιμποντό δεν ήταν ο δολοφόνος του κοριτσιού και ότι η 14χρονη δεν είχε πέσει θύμα βιασμού.

Την Παρασκευή δικαστής ακύρωσε την καταδίκη του 38χρονου και ο Θιμποντό βγήκε από κέντρο κράτησης στη Λουιζιάνα, όπου κρατούνται όσοι έχουν καταδικαστεί σε θάνατο.

Ο τοπικός εισαγγελέας δηλώνει ότι θα ξανανοίξει η υπόθεση για να βρεθεί ο πραγματικός ένοχος.



tovima.gr
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa