Champions League: Πρώτη αγωνιστική - δεύτερο... πιάτο


Εντυπωσιακά παιχνίδια με αρκετά γκολ επεφύλασσε η πρώτη ημέρα της πρώτης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League, ενώ σήμερα (19/09) μπαίνουν στη... μάχη οι υπόλοιπες 16 ομάδες της διοργάνωσης (5-8 όμιλοι).
5ος Όμιλος
Τα μάτια των φιλάθλων του ποδοσφαίρου θα είναι στραμμένα στο «Στάμφορντ Μπριτζ» εκεί όπου τα δύο φαβορί του ομίλου, Τσέλσι και Γιουβέντους θα «κονταροχτυπηθούν». Η κάτοχος του τίτλου θέλει να δείξει πως και φέτος έχει τις βλέψεις να φτάσει ψηλά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ενώ η «Μεγάλη Κυρία» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου επιστρέφει μετά από χρόνια στον... θεσμό της.
Στην Ουκρανία η Σαχτάρ δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει ιδαίτερα προβλήματα απέναντι στην άπειρη Νόρντζελαντ και θέλει να ξεκινήσει με νίκη τις υποχρεώσεις της κόντρα στην πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου.
6ος Όμιλος
Οι μνήμες που ξυπνάει το ντέρμπι του ομίλου απέναντι στις Μπάγερν Μονάχου και Βαλένθια δεν είναι άλλες από τον τελικό του Champions League το 2001. Οι Βαυαροί έφτασαν πέρυσι στον τελικό της διοργάνωσης και μέσα στο... σπίτι τους έχασαν το τρόπαιο από την Τσέλσι. Η Βαλένθια, ανανεωμένη τη φετινή σεζόν, αν και αουτσάιντερ για το συγκεκριμένο ματς θα παλέψει για ένα θετικό αποτέλεσμα.
Στο άλλο ματς η Λιλ θα ψάξει το εντός έδρας «τρίποντο» στο «Μετροπόλ», ωστόσο ο γαλλικός σύλλογος φέτος μοιάζει αποδυναμωμένος (έφυγαν Αζάρ, Κόουλ). Η Μπάτε Μπορίσοφ, θεωρητικά δεν μοιάζει ομάδα που μπορεί να κάνει τη ζημιά, όμως οι Λευκορώσοι θέλουν την ευκαιρία για να αποδείξουν πως μπορούν να την κάνουν!
7ος Όμιλος
Το ταξίδι με προορισμό το Λονδίνο ξεκινάει από το «Καμπ Νου» για την Μπαρτσελόνα του Τίτο Βιλανόβα, η οποία υποδέχεται την Σπαρτάκ Μόσχας. Οι Καταλανοί πέρυσι απέτυχαν να φτάσουν στον τελικό και φέτος τίποτα λιγότερο από την συμμετοχή σε αυτόν δεν θα είναι θετική συγκομιδή. Οι Ρώσοι θα παίξουν χωρίς άγχος στο κατάμεστο γήπεδο της Καταλονίας και ο Ουνάι Έμερι στοχεύει, όπως δήλωσε στη νίκη!
Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Σέλτικ του Γιώργου Σαμαρά φιλοξενεί στο «Πάρκχεντ» τη Μπενφίκα. Οι γηπεδούχοι θέλουν τη νίκη για να μπορούν να ελπίζουν σε πρόκριση, σε έναν όμιλο που είναι η Μπαρτσελόνα και οι... άλλοι, ενώ οι Πορτογάλοι θέλουν το θετικό αποτέλεσμα για να πάρουν... κεφάλι στην υπόθεση πρόκριση.
8ος Όμιλος
Στο «Ολντ Τράφορντ» η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φιλοξενεί την Γαλατασαράι και θέλει το «τρίποντο», εκμεταλλευόμενη την έδρα της, κάτι που δεν έκανε πέρυσι και της στοίχισε. Οι Τούρκοι θα παίξουν χωρίς άγχος και αυτό είναι το όπλο τους κόντρα στην ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.
Η Μπράγκα στην Πορτογαλία υποδέχεται την Κλουζ του Καπετάνου, σε ένα παιχνίδι, θεωρητικά, ανάμεσα στις δύο πιο αδύναμες ομάδες του ομίλου. Όποια από τις δύο «μονομάχους» δεν καταφέρει να πάρει τη νίκη τότε μάλλον, ακόμα και αν είναι νωρίς, «χαιρετά» την συνέχεια της διοργάνωσης καθώς ο όμιλος έχει δύο... ταχύτητες.
onsports.gr
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa