Βιβλική καταστροφή στη Χίο....[ΒΙΝΤΕΟ]


Σε πύρινη κόλαση που έχει προκαλέσει βιβλικές καταστροφές έχει εξελιχθεί η φωτιά που ξέσπασε στις 2 τα ξημερώματα στις Καρυές της Χίου και μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Το μέτωπο εκτείνεται τουλάχιστον σε 25 χιλιόμετρα «καταπίνοντας» πανέμορφες δασικές εκτάσεις με πεύκα αλλά και εκτάσεις με μαστιχόδεντρα, που αποτελούν και βασικό πόρο στην οικονομία του νησιού, καθώς στην περιοχή επικρατούν ισχυροί άνεμοι 8 μποφόρ που δυσχεραίνουν ιδιαίτερα το έργο της πυρόσβεσης και βοηθούν τις φλόγες να επεκταθούν προς όλες τις κατευθύνσεις.

Ήδη οι φλόγες έχουν «καταπιεί» 30.000 στρέμματα και συνεχίζουν το καταστρεπτικό τους έργο. Βλέποντας μάλιστα την έκταση  και τη μανία της πυρκαγιάς, πολλοί Χιώτες με λύπη προβλέπουν ότι μοιραία «θα σταματήσει στη θάλασσα», αφού δεν βλέπουν κάποιον τρόπο να ανακοπεί η μανάι της φωτιάς.

Τέσσερα χωριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, ενώ λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι εκκενώθηκε και το στρατόπεδο στα Αρμόλια. Νωρίτερα είχαν ήδη εκκενωθεί τα χωριά Βέσσα, Ελάτα και Λιθί.

Στην κατάσβεση παίρνουν μέρος 17 οχήματα με 75 πυροσβέστες, 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 30 εθελοντές, 79 στρατιώτες, 10 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, τα οποία όμως δυσκολεύονται λόγω των ισχυρών ανέμων. Με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου μεταβαίνει στη Χίο και ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης προκειμένου να συντονίσει την κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τα μέτωπα είναι 5 (Παφιλίδα, Άγιος Γιώργιος Συκούσης, Προβατάς, Ελάτα και Αρμόλια.), ενώ το μέτωπο στο Πυργί όπου υπάρχουν μεγάλες εκτάσεις μαστιχοκαλλιέργειας έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο από νωρίς το απόγευμα. Σε κάθε περίπτωση οι πυροσβεστικές αρχές επισημαίνουν ότι η κατάσταση επί του παρόντος παραμένει εκτός ελέγχου καθώς εκτός από το δύσβατο πολλών περιοχών, οι άνεμοι είναι και ισχυροί και αλλάζουν διαρκώς κατεύθυνση.

Στο νησί έχουν φτάσει δυνάμεις από την Θεσσαλονίκη και την Αθήνα και άλλες περιοχές της Ελλάδας καθώς η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και έχουν απειληθεί σπίτια αλλά και φυλάκια του Στρατού.

Η κατάσταση είναι τραγική με τους κατοίκους του νησιού να μιλούν ανοικτά για εμπρησμό, δεδομένων και των ισχυρών ανέμων που θα έπνεαν σήμερα, ενώ εμπρησμό κατήγγειλε και ο δήμαρχος της Χίου Πολύδωρας Λαμπρινούδης ο οποίος μάλιστα έκανε λόγο για βιβλική καταστροφή, ολιγωρία και έλλειψη συντονισμού.
Πηγή: Φωτογραφίες και βίντεο από το chiospress

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa