Το σημερινό πρόγραμμα των Ελλήνων Αθλητών...


Την πρόκριση στα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά υδατοσφαίρισης διεκδικεί τη Δευτέρα στις 13:20 η εθνική ανδρών, αντιμετωπίζοντας στη «Water Polo Arena» την Αυστραλία, για την 5η και τελευταία αγωνιστική του Α΄ ομίλου. 
Μετά τη χθεσινή ήττα από την Ισπανία, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα χρειάζεται ένα βαθμό απέναντι στα «καγκουρό» για να πάρει την τέταρτη θέση και την πρόκριση στους προημιτελικούς της Τετάρτης. 
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα διατηρεί ελπίδες να ανέβει και στην τρίτη θέση, ώστε να αποφύγει τη διασταύρωση με τον πρώτο του Β΄ ομίλου (πιθανότατα τη Σερβία), θα πρέπει όμως να νικήσει τη Δευτέρα και παράλληλα η Ιταλία να ηττηθεί από την Ισπανία.
Στο στίβο υπάρχει μόνο η συμμετοχή της Μαρίας Μπελιμπασάκη στα προκριματικά των 200μ. Η 21χρονη πρωταθλήτριά μας θα αγωνιστεί στην τρίτη σειρά, στις 21:36, και με το 23.28 που έχει φέτος έχει την έβδομη επίδοση ανάμεσα στις εννέα αθλήτριες που συμμετέχουν, μεταξύ των οποίων η Αμερικανίδα Καρμελίτα Τζέτερ και η Τζαμαϊκανή Σερόν Σίμπσον. Προκρίνονται στους ημιτελικούς της Τρίτης οι τρεις πρώτες από κάθε σειρά και οι έξι καλύτεροι χρόνοι από τις έξι σειρές, οπότε γίνεται αντιληπτό ότι το έργο της Μπελιμπασάκη είναι ιδιαίτερα δύσκολο.
Με το ελεύθερο πρόγραμμα, που αρχίζει στις 17:00, ολοκληρώνεται στο «Ακουάτικς Σέντερ» ο προκριματικός του ντουέτου στη συγχρονισμένη κολύμβηση, με τις Δέσποινα Σολωμού και Ευαγγελία Πλατανιώτη να διεκδικούν με αξιώσεις την πρόκριση στον τελικό της Τρίτης (το εισιτήριο θα πάρουν συνολικά 12 ζευγάρια). Στο ίδιο κολυμβητήριο θα γίνει στις 21:00 ο προκριματικός των καταδύσεων ανδρών από τραμπολίνο 3μ., όπου μετέχει ο Στέφανος Παπαρούνας, με στόχο μία θέση στη 18άδα του ημιτελικού, ο οποίος θα γίνει το μεσημέρι της Τρίτης (ο τελικός το βράδυ της ίδιας ημέρας).
Στην ιστιοπλοΐα, ολοκληρώνεται με τις δύο τελευταίες κούρσες ο κυρίως αγώνας στην κατηγορία 49er, με τους Διονύση Δήμου και Μιχάλη Πατενιώτη να μην διατηρούν ελπίδες πρόκρισης στον αγώνα μεταλλίων (medal race) της Τετάρτης, ενώ με την 7η και 8η ιστιοδρομία συνεχίζονται τα 470 ανδρών, όπου συμμετέχουν οι Παναγιώτης Καμπουρίδης και Στάθης Παπαδόπουλος. Στο Γουεϊμάουθ ολοκληρώνονται με τον αγώνα μεταλλίων δύο κατηγορίες, τα Laser και τα Laser radial, και στην πρώτη περίπτωση ο Παύλος Κοντίδης έχει εξασφαλίσει το ασημένιο μετάλλιο (το πρώτο της Κύπρου στην ιστορία της σε Ολυμπιακούς Αγώνες) και διεκδικεί ακόμη και το χρυσό.
Πέντε τελικούς περιλαμβάνει το πρόγραμμα του στίβου και αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον τα 400μ. ανδρών, όπου μετά τον αποκλεισμό του ΛαΣον Μέριτ τα πάντα είναι ανοιχτά. Σπουδαία κούρσα αναμένεται να γίνει και στα 400μ. εμπόδια των ανδρών, η Γελένα Ισινμπάγεβα προβάλει ως το μεγάλο φαβορί στο επί κοντώ, ενώ έχουμε επίσης τους τελικούς στη σφαιροβολία και τα 3000μ. στιπλ γυναικών. Με ακόμη τρεις τελικούς οργάνων, κρίκους και άλμα στους άνδρες, ασύμμετρους ζυγούς στις γυναίκες, συνεχίζεται το πρόγραμμα της ενόργανης γυμναστικής, που ολοκληρώνεται την Τρίτη, όταν και έχουμε τη συμμετοχή του Βασίλη Τσολακίδη στο δίζυγο. Τη Δευτέρα θα γίνουν γνωστοί επίσης οι Ολυμπιονίκες στο σπριντ ανδρών της ποδηλασίας πίστας, στο ομαδικό της υπερπήδησης εμποδίων (ιππασία), σε δύο αγωνίσματα της σκοποβολής (τραπ ανδρών και 50μ. τουφέκι τριών στάσεων ανδρών), στην άρση βαρών (105κ. ανδρών) και στην ελληνορωμαϊκή πάλη (60, 84 και 120 κιλά).
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa