BINTEO - ΣΟΚ:Δείτε τη νεκρή Γιαπωνέζα δημοσιογράφο που σκοτώθηκε απο κυβερνητικά πυρά στη Συρία


«Φορούσαν κράνη και σκέφτηκα πως είναι κυβερνητικά στρατεύματα. Είπα στην Μίκα να τρέξει, βρισκόμασταν σε απόσταση 20 ή 30 μέτρων όταν άνοιξαν πυρ.
Χωριστήκαμε και δεν την είδα ξανά. Μετά μου είπαν να πάω στο νοσοκομείο όπου βρήκα το πτώμα της», είπε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος. Τόσο ο Σάτο, όσο και η Γιαμαμότο κάλυπταν τις συγκρούσεις ακολουθώντας τους άντρες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού. Ο Σάτο πρόσθεσε πως η συνάδελφός του είχε τραύμα από σφαίρα στο λαιμό.
Σύμφωνα με τους σύρους αντάρτες, η δημοσιογράφος τραυματίστηκε σοβαρά στη συνοικία Σλεϊμάν αλ-Χαλάμπι, στο ανατολικό Χαλέπι.
Βίντεο που αναρτήθηκε στο You Tube δείχνει το πτώμα μιας γυναίκας σε αίθουσα νοσοκομείου. Η αυθεντικότητα του βίντεο δεν έχει επιβεβαιωθεί. Εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης ανακοίνωσε πως η σορός της Μίκα Γιαμαμότο μεταφέρθηκε στην Τουρκία. Ο πατέρας της, Κόζι Γιαμαμότο, παλιός δημοσιογράφος, είπε για την κόρη του πως ήταν ένας άνθρωπος που «μιλούσε πάντα για τις τραγωδίες στις εμπόλεμες περιοχές και για την ειρήνη στον κόσμο». 
Η Γιαμαμότο είχε καλύψει πολλές ένοπλες συγκρούσεις στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν. Είναι η τέταρτη ξένη δημοσιογράφος που χάνει τη ζωή της στη Συρία από την έναρξη των συγκρούσεων τον Μάρτιο του 2011.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa