Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στο νομό Αχαΐας...[BINTEO]


Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στο νομό Αχαΐας στη μεγάλη φωτιά που μαίνεται από τα ξημερώματα της Τετάρτης.


Η προσπάθεια κατάσβεσης είναι ακόμα δυσκολότερη κατά τις νυχτερινές ώρες, καθώς δεν πραγματοποιούνται ρίψεις νερού από αεροσκάφη της πυροσβεστικής.


Το κυριότερο μέτωπο της φωτιάς καίει στις περιοχές από Άνω Καστρίστι έως Πλατάνι, ενώ στη περιοχή του Κάτω Καστριτσίου σημειώνονται αναζωπυρώσεις, που όμως αντιμετωπίζονται από τις επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης, οι οποίες έχουν ενισχυθεί σημαντικά με προσωπικό και οχήματα που έχουν φθάσει από άλλες περιοχές της χώρας.


Η μεγάλη φωτιά ξύπνησε μνήμες από τις πυρκαγιές στην Ηλεία, με τους κατοίκους να περνούν νύχτα αγωνίας. Όπως αναφέρει το thebest.gr, οι κάτοικοι μένουν άγρυπνοι στο Κάτω Καστρίτσι αν και οι φλόγες βρίσκονται σε σχετική απόσταση από τον οικισμό, ενώ μεγάλες είναι οι καταστροφές στη θέση Ορτός, πάνω από το Πανεπιστήμιο.


Οι κάτοικοι καταβρέχουν τις αυλές τους, ενώ αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα στον Άγιο Βασίλειο προς Δρέπανο. Οι πυροσβέστες εκτιμούν ότι με το πρώτο φως της ημέρας και την εκ νέου συνδρομή των πυροσβεστικών αεροσκαφών θα μπορέσουν να περιορίσουν την έκταση της φωτιάς.


Στο μεταξύ, ανεξέλεγκτες διαστάσεις πήρε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στους οικισμούς Βαθύ, Κεφάλι και Παπαδιανά, κοντά στο Ελαφονήσι στα Χανιά της Κρήτης, ενώ οι φλόγες έφτασαν στα πρώτα σπίτια.


Όπως αναφέρει το cretalive.gr, η κινητοποίηση ήταν μεγάλη για την εκκένωση του οικισμού Παπαδιανών όπου η Πυροσβεστική επενέβη σε αρκετά σπίτια στα οποία προκλήθηκαν υλικές ζημιές και μετέφερε σε ασφαλές σημείο κυρίως ηλικιωμένους ανθρώπους.


Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 14 οχήματα, 27 πυροσβέστες, 2 πεζοπόρα κλιμάκια με 16 ανδρες και πολλά οχήματα ΟΤΑ ενώ οι δυνατοί άνεμοι κατέστησαν δύσκολο το έργο της κατάσβεσης.


Μία ακόμα φωτιά εκδηλώθηκε περίπου την ίδια ώρα και στην περιοχή Πρασσές Ρεθύμνου, όπου επίσης έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 4 οχήματα και 10 άνδρες και είναι σε εξέλιξη από τις 5 το απόγευμα της Τετάρτης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa