Την πρώτη μεγάλη έκπληξη του Euro έκαναν οι Δανοί ...νίκησαν με 1-0 την Ολλανδία!



Πέντε σουτ επιχείρησαν όλα κι όλα οι Δανοί στο ματς κα όλα βρήκαν εστία. Αυτό του Κρον-Ντέλι στο 24' θα το θυμούνται για πολλά χρόνια καθώς χάρισε το δικαίωμα στην παρέα του Όλσεν να ονειρεύεται πρόκριση σε έναν όμιλο που όλη η ποδοσφαιρική Ευρώπη τους είχε ξεγραμένους. 


Μετά από 45 χρόνια νίκησαν την Ολλανδία (1-0), η οποία παρουσίασε τάσεις αυτοχειρίας. Αμέτρητες οι φάσεις των Ολλανδών αλλά παρέμειναν σε όλο το ματς "in a relationship" με το άουτ, ενώ ο Ρόμπεν λείαν συντόμως θα "παντρευτεί" το δοκάρι. 


Ήταν η ομάδα που πέτυχε τα περισσότερα γκολ στους προκριματικούς (37) αλλά πλέον η ομάδα που έχασε στις λεπτομέρεις τον τελικό του Μουντιάλ ψάχνει τρόπο να προκριθεί εις βάρος Γερμανίας και Πορτογαλίας.



Ο Ρόμπεν των ...δοκών


 Η Ολλανδία ναι μεν έδειχνε αγχωμένη μετά το απροσδόκητο εις βάρος της γκολ αλλά αυτό δεν την εμπόδισε στην παραγωγή φάσεων. Ο Ρόμπεν πλέον όχι απλά φλερτάρει με τα δοκάρια αλλά είναι έτοιμος να ...δεχθεί πρόταση γάμου από κάποιο. 


Νέο δοκάρι για τον Ολλανδό επιθετικό σε μία φάση που οι οράνιε θα μπορούσαν να σερβίρουν "πληρωμένη" απάντηση στο 36. Ήρθε και ο Φαν Πέρσι για να απωλέσει μοναδική φάση για το 1-1 (43') με τον Άντερσεν να του αρνείται το γκολ.Οι Ολλανδοί έκλεισαν το ημίχρονο με 65-35 κατοχή, τα 5πλάσια σουτ από τους αντιπάλους τους, αλλά το σκορ έδειχνε 0-1. 


Η αλήθεια είναι πως τους έλειπε η φρεσκάδα, στάθηκαν και άτυχοι και το γλυκό για το πρώτο μέρος ...έδεσε. Πάντως, μετά το γκολ οι Δανοί πήραν μεγάλη αυτοπεποίθηση και πέραν της δεδομένης δυσκαμψίας που έχουν σε ατομικά χαρκατηριστικά πάτησαν καλά στο γήπεδο. 


Όταν βρίσκονταν στην επίθεση η Ολλανδική άμυνα έδειχνε πολύ αγχωμένη.

 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa