Τα υπέρ και τα κατά της Εθνικής μας ομάδας

Τα υπέρ και τα κατά της Εθνικής μας ομάδας
Κέρδισε 10 Ευρώ για το μεγάλο ντέρμπι Γερμανία-Ελλάδα Κάντε κλικ εδώ
Οι ώρες περνούν και ο προημιτελικός του EURO, ανάμεσα στην εθνική μας ομάδα και την Γερμανία πλησιάζει.

Η έννοια της λέξεως ομάδα!

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η εθνική Ελλάδας έχει πλέον μέταλλο και βάρος φανέλας. Μπορεί να μην διαθέτει τον μεγάλο σταρ και να στερείται ταλέντου, όσον αφορά το δημιουργικό κομμάτι, αλλά αυτό καλύπτεται από τη συνολική προσπάθεια. Είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξεως, καθώς αυτό το «παρεάκι» ξέρει να καλύπτει τις αδυναμίες του, με την υπερπροσπάθεια και την αυτοθυσία ΟΛΩΝ.

Το επίτευγμα του Σάντος…

Μεγάλο κεφάλαιο για αυτή την ομάδα είναι ο Φερνάντο Σάντος, άξιος συνεχιστής της προσπάθειας που ξεκίνησε ο Ότο Ρεχάγκελ. Η διαφορά του με τον Γερμανό είναι ότι έχει πολύ καλύτερη εικόνα των Ελλήνων ποδοσφαιριστών, αφού ζει μόνιμα στη χώρα, παρακολουθεί διαρκώς παιχνίδια του πρωταθλήματος και δεν διστάζει να καλεί στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πολλούς διαφορετικούς παίκτες, ανάλογα με την περίοδο φόρμας που διανύουν. Αυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με τον Γερμανό προκάτοχό του, αφού δίνονται ευκαιρίες σε όλους.

Όπως είναι φυσικό αυτό έχει θετικό αντίκτυπο στους ποδοσφαιριστές που γνωρίζουν ότι η ευκαιρία τους θα έρθει…Στο ψυχολογικό κομμάτι, ο Πορτογάλος τεχνικός έχει καταφέρει να αποφορτίσει τους παίκτες και να δημιουργήσει ένα οικογενειακό και υγιές κλίμα στα αποδυτήρια.

Το μεγαθήριο και φαβορί

Καλώς η κακώς στο συγκεκριμένο παιχνίδι υπάρχει φαβορί και αυτό είναι η Γερμανία, Έλληνες είμαστε αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Μιλάμε για μια ομάδα που απαρτίζεται από παίκτες πρώτης γραμμής και υψηλού επιπέδου, με αυτούς της Μπάγερν και της πρωταθλήτριας Ντόρτμουντ να αποτελούν τον βασικό «κορμό». Αν πρέπει να ξεχωρίσουμε κάποιον για το ταλέντο του, αυτός είναι ο Μασούτ Οζίλ που δίνει στην ομάδα το απρόβλεπτο. Μεγάλη συμβολή στην σταθερή πορεία έχει ο Γιόακιμ Λεβ, που διαδέχθηκε χωρίς τυμπανοκρουσίες τον Κλίνσμαν και έχει πετύχει μια αξιοσημείωτη πορεία.

Το 13άρι των Γερμανών

Ανίκητη μοιάζει η εθνική Γερμανίας που ούτε λίγο, ούτε πολύ μετρά 13/13 στα παιχνίδια του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Στα προκριματικά αντιμετώπισε τις Τουρκία, Βέλγιο, Αυστρία, Αζερμπαιτζάν και Καζακστάν, εκεί σε δέκα ματς μέτρησε ισάριθμες νίκες και με 30 βαθμούς πέρασε «περπατώντας» στα τελικά. Στη φάση των ομίλων συνέχισε την ξέφρενη πορεία της με νίκες κόντρα σε Πορτογαλία(1-0), Ολλανδία(2-1) και Δανία(2-1). Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό μιλάμε για μια ομάδα που είναι μπολιασμένη με τη νίκη.

Το άγχος και το κακό σενάριο…


Σε παιχνίδια που κρίνεται η πρόκριση σε ένα 90 λεπτά όλα είναι πιθανά. Το θετικό για την εθνική μας, είναι ότι ήδη θεωρείται πετυχημένη με την είσοδο στα προημιτελικά. Αντίθετα, πιθανός αποκλεισμός για τους Γερμανούς θα θεωρηθεί φιάσκο, με ότι αυτό συνεπάγεται. Ταυτόχρονα, η μορφή που θα έχει το παιχνίδι με τον αντίπαλο έχει υποχρέωση να δημιουργήσει και την γαλανόλευκη να περιμένει την ευκαιρία της, είναι κάτι που βολεύει αφάνταστα την ομάδα του Σάντος.

Από την άλλη, το χειρότερο σενάριο για την Ελλάδα θα είναι να μείνει πίσω στο σκορ. Αυτό θα σημάνει την εκτόξευση στην ψυχολογία των Γερμανών, που σε αυτές τις περιπτώσεις δεν σταματούν και καθαρίζουν τα παιχνίδια με την επίτευξη και άλλων τερμάτων. Άλλωστε η εθνική μας δεν φημίζεται για τις ανατροπές στο σκορ.

Πηγή: Sport-fm.gr
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa