Δείτε εικόνες που σοκάρουν από λιοντάρια που θανατώνονται για αγρότες στην Κένυα επειδή τα τελευταία επιτίθενται στα ζώα τους [BINTEO]


Φρικτό θάνατο βρήκαν έξι λιοντάρια από εξαγριωμένους κατοίκους  οικισμού κοντά στο εθνικό πάρκο της πρωτεύουσας της Κένυα επειδή έστηναν ενέδρα και σκοτώνανε αγελάδες και κατσίκες των κατοίκων.
Το περιστατικό συνέβη στο  Kitengela, στα περίχωρα του Ναϊρόμπι από εξαγριωμένους κτηνοτρόφους της φυλής Μασάι όταν είδαν ότι τα λιοντάρια σκότωσαν 28 κατσίκες και οκτώ αγελάδες τις δύο τελευταίας ημέρες.

Κέρδισε 10 Ευρώ για το μεγάλο ντέρμπι Γερμανία-Ελλάδα Κάντε κλικ εδώ

Όπως ανέφερε ο Francis Kasha στον οποίο ανήκαν τα ζώα που σκοτώθηκαν από τα λιοντάρια αναγκάστηκε να τα θανατώσει  γιατί δεν είχε άλλο τρόπο να προστατεύσει τα ζώα του.
"Έχουμε δει ολόκληρα κοπάδια να ξεκληρίζονται από τα λιοντάρια. Αυτή τη φορά ήρθαν στις 3:30 τα ξημερώματα "είπε ο κ. Kasha και πρόσθεσε "Περιμέναμε από τους υπαλλήλους της Kenya Wildlife Services να έρθουν και να πιάσουν τα λιοντάρια. Ωστόσο δεν καταφέραμε να συγκρατήσουμε ορισμένους αγρότες οι οποίοι και επιτέθηκαν στα λιοντάρια και τα σκότωσαν".
Η ομάδα της  KWS έχει επιφορτιστεί από την  κυβέρνηση ως θεματοφύλακας της  άγριας φύσης. Ένας από τους ρόλος της είναι να αποζημιώσει εκείνους που χάνουν τα ζώα τους από την επίθεση λιονταριών.
Επιστέφονταν πάλι  στον  Kasha ανέφερε  "Πρόσφατα έχασα 15 κατσίκες, και μέχρι σήμερα, η KWS δεν εμφανίστηκε για να με αποζημιώσει” και πρόσθεσε "Εγώ δεν σκότωσα ποτέ  λιοντάρια στη. Ωστόσο  τώρα είμαστε αναγκασμένοι να τα  σκοτώνουμε.   Αισθανόμαι πολύ άσχημα γιατί ανήκουν στην  εθνική κληρονομιά και αποτελούν πηγή εσόδων  για τη χώρα μας. Θα θέλαμε οι υπάλληλοι της KWS να εργαστούν στενά μαζί μας για την πρόληψη τέτοιων περιστατικών".
Σύμφωνα με την KWS, στην  Κένυα βρίσκουν το θάνατο  100 λιοντάρια το χρόνο. Αν συνεχιστεί κάτι τέτοιο μέσα στα επόμενα είκοσι χρόνια θα έχουν εξαφανιστεί όλα τα λιοντάρια.

Simba sita wauwawa Kitengela από KTNKenya
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa