Με «σούπερ Μάριο» η Γερμανία 2-1 την Ολλανδία


Ο Γκόμεζ με πλασέ ανοίγει το σκορ για τη Γερμανία
Διπλασίασε τις νίκες της η Γερμανία στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, επικρατώντας στο ντέρμπι του 2ου ομίλου με2-1 της Ολλανδίας στο Χάρκοβο με δύο γκολ του Μάριο Γκόμεζ (24΄, 38΄) που φιγουράρει ήδη ως πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με τρία γκολ.

 Η Ολλανδία που απογοήτευσε για άλλη μια φορά το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο σκορ με τον Φαν Πέρσι στο 74΄ και πλέον από την τελευταία θέση του ομίλου «φωτιά» ελπίζει μόνο σε συνδυασμούς αποτελεσμάτων την τελευταία αγωνιστική για να περάσει στην επόμενη φάση. Οι Γερμανοί με τη νίκη αυτή ουσιαστικά εξασφάλισαν την πρόκριση στην επόμενη φάση.
Η Ολλανδία στο πρώτο ημίχρονο έχασε κάποιες καλές ευκαιρίες κυρίως με τον Φαν Πέρσι που όμως δεν εκμεταλλεύτηκε, ενώ από την απέναντι πλευρά …απλά υπήρχε ο Μάριο Γκόμεζ που έδειξε πόσο απλό είναι το γκολ όταν έχεις την ικανότητα!

 Στην πραγματικότητα και τα δύο γκολ των Γερμανών ήταν «καρμπόν», με τον Σβαϊνστάϊγκερ να δίνει την ασίστ και τον Μάριο Γκόμεζ να «εκτελεί».
Η άμυνα των Ολλανδών αποδείχθηκε ευάλωτη για τουρνουά υψηλών απαιτήσεων, ενώ συνολικά η αμυντική της λειτουργία ήταν προβληματική. 

Από την μέση και μπροστά έβγαζε φάσεις και απειλούσε, ωστόσο δεν είχε σε καλή βραδιά τα βαριά της «όπλα» (κυρίως τον Ρόμπεν) και μοιραία ήρθε η ήττα που την θέτει πια εκτός τροχιάς πρόκρισης.
Με το καλημέρα του αγώνα ο Φαν Πέρσι έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όμως ο Νόϊερ με καλά ρεφλέξ μπλόκαρε την μπάλα.

 Ένα λεπτό αργότερα ο Οζίλ «απάντησε» με δοκάρι σε προσπάθειά του απέναντι στον Στεκέλενμπουργκ. Στο 11΄ ο Φαν Πέρσι βρέθηκε και πάλι μόνος απέναντι από τον Νόϊερ, όμως το σουτ που έπιασε ήταν απογοητευτικό και έφυγε πολύ άουτ από το δεξο δοκάρι της Γερμανίας.
Στο 24΄ ο Σβαϊνστάϊγκερ με έξυπνη κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας των Ολλανδών βρήκε ωραία τον συμπαίκτη του στη Μπάγερν ο οποίος αφού γύρισε με όλη του την άνεση νίκησε με πλασέ τον Στεκέλενμπουργκ (1-0). 
Το δις …εξαμαρτείν ουκ ομάδας σοφής που δέχθηκε δεύτερο γκολ με τον ίδιο τρόπο: Κάθετη μπαλιά του Σβαινστάϊγκερ στο 38΄ με τον «Σούπερ Μάριο» να «πυροβολεί» και πάλι τον Στεκέλενμπουργκ αυτή την φορά από πλάγια δεξιά θέση (2-0).
Το συγκρότημα του Γιόακιμ Λεβ θα μπορούσε να είχε πετύχει κι άλλα γκολ στο διάστημα αυτό, αλλά ο Στεκέλενμπουργκ έκανε δύο μεγάλες επεμβάσεις, αρχικά στην εξ επαφής κεφαλιά του Μπαντστούμπερ (37΄) και στο φάουλ του Σβαϊνστάιγκερ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.
Persie Holland Germany 2012Με το 2-0 στην πλάτη της η Ολλανδία δεν είχε πια τίποτα να χάσει και ανοίχτηκε στο 2ο μέρος, δημιούργησε και έχασε ευκαιρίες όμως τελικά αρκέστηκε στο γκολ του Φαν Πέρσι στο 74΄: Ο αρχηγός της Άρσεναλ με σουτ κεραυνό έξω από την περιοχή νίκησε τον Νόϊερ και μείωσε σε 2-1 δίνοντας προσωρινά ελπίδες στους Ολλανδούς.
Νωρίτερα οι Ολλανδοί και πάλι με τον Φαν Πέρσι έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 58΄, όμως ο Νόϊερ έδειξε ετοιμότητα και αποσόβησε τον κίνδυνο.
Οι Γερμανοί είχαν και αυτοί σπουδαία διπλή ευκαιρία για να κάνουν το 3-0 με τον Χούμελς, όμως ο Στεκέλενμπουργκ είπε δύο φορές «όχι». Μετά το 2-1 η ομάδα Μάαρβικ πίεσε μεν για την ισοφάριση, όμως οι Γερμανοί έκλεισαν καλά τους διαδρόμους προς τα πίσω και κράτησαν σχετικά εύκολα τη νίκη.
Διαιτητής: Γιόνας Έρικσον (Σουηδία)
Κίτρινες: Ντε Γιονγκ, Βίλεμς - Μπόατενγκ (χάνει το ματς με τη Δανία)
Οι συνθέσεις:
ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Μπερτ Φαν Μααρβικ): Στεκέλενμπουργκ, Φαν Ντερ Βιλ, Χέιτινγκα, Ματάισεν, Βίλεμς, Φαν Μπόμελ (46΄ Φαν ντερ Φάαρτ, Νάιγκελ ντε Γιονγκ, Ρόμπεν (83΄ Κάουτ), Σνάιντερ, Αφελάι (46΄ Χούντελααρ), Ρόμπιν Φαν Πέρσι.
ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόκαιμ Λεβ): Νόιερ, Μπόατενγκ, Μπαντστούμπερ, Χούμελς, Λαμ, Σβαϊνστάιγκερ, Κεντίρα, Μίλερ (+90΄ Μπέντερ), Οζίλ (81΄ Κρόος), Ποντόλσι, Γκόμεζ (72΄ Κλόζε).

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΟ....ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ.....ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ με ένα απλό «Κλικ»Κάντε Click Εδώ

 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa