Εμπρηστική επίθεση στο αυτοκίνητο αντιπρύτανη ΑΠΘ

-Το Πρυτανικό Συμβούλιο κάνει λόγο για «πράξη με βαρύ εγκληματικό χαρακτήρα», ενώ η υπόθεση έφτασε και στον υπουργό Παιδείας, Γεώργιο Μπαμπινιώτη.


Στόχος αγνώστων έγινε χτες στη 1 τα ξημερώματα το αυτοκίνητο του αντιπρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, το οποίο ήταν σταθμευμένο στην πιλοτή πολυκατοικίας, στις Σαράντα Εκκλησιές. Οι δράστες, χρησιμοποιώντας πιθανότατα εύφλεκτο υγρό, πυρπόλησαν το όχημα και από την έκρηξη αναστατώθηκε η γειτονιά. Ο κ. Παντής, που διαμένει με την οικογένειά του στον πρώτο όροφο της πολυκατοικίας, «πετάχτηκε» από το κρεβάτι και έτρεξε να σβήσει την πυρκαγιά.

 Στο μεταξύ, ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία παρενέβη και οι φλόγες δεν επεκτάθηκαν στο κτίριο.
Από τη φωτιά καταστράφηκε το μπροστινό μέρος του οχήματος, ενώ οι αστυνομικές αρχές που διενεργούν έρευνα για τα αίτια του περιστατικού, δεν εντόπισαν ίχνη εκρηκτικού μηχανισμού. Χτες ενημερώθηκε και ο υπουργός Παιδείας, Γεώργιος Μπαμπινιώτης, κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρύτανη του ΑΠΘ, Γιάννη Μυλόπουλο, στην Αθήνα.
Φραστικές επιθέσεις
Τον τελευταίο χρόνο ο κ. Παντής δεχόταν ενοχλητικά τηλεφωνήματα από αγνώστους, οι οποίοι εκτόξευαν ύβρεις και του επιτίθενταν φραστικά. «Πριν από τρεις και έξι μήνες είχα οχλήσεις. Τηλεφωνούσαν, έβριζαν και κάποιες φορές δε μιλούσαν, αλλά ακούγονταν από πίσω άσχημες κραυγές. Το χειρότερο είναι ότι το σήκωσε, κάποιες φορές, ο γιος μου», δήλωσε στον «Α» ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ ξεκαθαρίζοντας πως ο ίδιος δεν είχε δεχτεί ευθέως απειλή κατά της ζωής του.
Καταδίκη
Στη χτεσινή συνεδρίασή του το Πρυτανικό Συμβούλιο καταδίκασε «με τον πιο απόλυτο και απερίφραστο τρόπο» τον εμπρησμό του αυτοκινήτου του κ. Παντή, κάνοντας λόγο για πράξη με βαρύ εγκληματικό χαρακτήρα. «Σε μια περίοδο όπου η ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει σοβαρή κρίση και το ίδιο το πανεπιστήμιο αγωνίζεται για να μπορέσει να συνεχίσει να υπηρετεί την κοινωνία και την ανάπτυξη με διαφάνεια και ουσιαστικές αλλαγές, ανάλογες ενέργειες έχουν σοβαρότατες επιπτώσεις όχι μόνο στην ακαδημαϊκή ζωή, αλλά και στην κοινωνική ειρήνη και τη δημοκρατία», επισήμανε το Πρυτανικό Συμβούλιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη χτεσινή ενημέρωση του κ. Μπαμπινιώτη για την υπόθεση εξετάζεται το ενδεχόμενο να τοποθετηθούν φύλακες για την προστασία του αντιπρύτανη και της οικογένειάς του, αλλά και του πρύτανη.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa