Νέοι βομβαρδισμοί στη Χούλα


-Ο συριακός στρατός βομβάρδισε και πάλι απόψε την πόλη Χούλα, όπου πάνω από 100 άνθρωποι σφαγιάστηκαν την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε η αντιπολίτευση, καλώντας τους παρατηρητές του ΟΗΕ να επισκεφθούν αυτήν την πόλη της κεντρικής Συρίας.

«Το φονικό καθεστώς βομβαρδίζει τώρα τη Χούλα, όπου μια σφαγή έλαβε χώρα στις 25 Μαΐου, με τη χρήση τεθωρακισμένων και βλημάτων όλμου», αναφέρει το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο (CNS), κύριος συνασπισμός της αντιπολίτευσης, σε ανακοινωσή του.

Κάλεσε «τους παρατηρητές του ΟΗΕ να μεταβούν γρήγορα στη Χούλα και να ασκήσουν πιέσεις στο καθεστώς για να σταματήσει τους βομβαρδισμούς και να προστατεύσουν τους αμάχους που βρίσκονται ακόμη εκεί».

«Οι κάτοικοι εκπέμπουν σήμα κινδύνου μετά από τη βίαιη επίθεση του καθεστώτος στην κοινότητά τους, κυρίως αφότου ο στρατός απομακρύνθηκε από τα οδοφράγματα, μια κίνηση που είναι συνήθως το σήμα της έναρξης των επιθέσεων», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Από την πλευρά του το συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH) ανέφερε ότι «οι κάτοικοι καταφεύγουν σε άλλα χωριά της περιοχής της Χούλα από το φόβο των νέων σφαγών», και πρόσθεσε ότι στήλες καπνού υψώνονται πάνω από το χωριό Τάλντο, στόχο των βομβαρδισμών.
«Το χωριό έχει γίνει στόχος πυρών από βαριά πολυβόλα και ρουκετών που ρίχνουν τα κυβερνητικά στρατεύματα», σύμφωνα με την ΜΚΟ.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa