Θαμμένοι δημοσιογράφοι βρέθηκαν στη Συρία


Μία εβδομάδα μετά τον θάνατό τους βρέθηκαν θαμμένοι στη Συρία οι δημοσιογράφοι Μαρί Κόλβιν και Ρεμί Οσλίκ, που έχασαν την ζωή τους μετά από βομβαρδισμό στην πόλη Χομς.

Η 50χρονη πολεμική ανταποκρίτρια και ο Γάλλος φωτορεπόρτερ βρήκαν τον θάνατο την ώρα που βρίσκονταν σε κέντρο Τύπου που είχε στηθεί πρόχειρα από τους αντικαθεστωτικούς στη συνοικία Μπάμπα Αμρ και δέχθηκε επίθεση με ρουκέτες.

Τον εντοπισμό των σορών των δυο δημοσιογράφων ανακοίνωσε πηγή του υπουργείου Εξωτερικών της Συρίας, προσθέτοντας πως βρέθηκε και τρίτο πτώμα, που εικάζεται ότι ανήκει στον Ισπανό δημοσιογράφο Χαβιέρ Εσπινόσα της «Mundo».

Η ισπανική εφημερίδα, πάντως, υποστηρίζει ότι ο Εσπινόσα είναι ζωντανός και βρίσκεται στον Λίβανο, ενώ η Συρία ανακοίνωσε πως οι σοροί θα μεταφερθούν σε νοσοκομείο της Δαμασκού και θα ζητηθούν δείγματα DNA προκειμένου να γίνει ταυτοποίηση.

Στη συνέχεια, οι σοροί θα παραδοθούν στις πρεσβείες της Πολωνίας -που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Ισπανίας- παρουσία εκπροσώπων της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) και της Αραβικής Συριακής Ερυθράς Ημισελήνου.


 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa