Έφτασε στο έγκλημα επειδή έχασε την δουλειά του



ίσιο τέλος είχε το θρίλερ στη βιομηχανία Heleci PLC: ο 52χρονος απολυμένος, που είχε πυροβολήσει τον επιχειρηματία και κρατούσε ομήρους δύο οδηγούς, παραδόθηκε έπειτα από πολύωρες διαπραγματεύσεις, ενώ σήμερα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.
Ο Δημήτρης Μανίκας, πατέρας δύο παιδιών, εισέβαλε ένοπλος στο εργοστάσιο κατασκευής κάδων το μεσημέρι της Πέμπτης, με το μυαλό του «θολωμένο» από την απόγνωση: είχε απολυθεί από την εταιρεία -στην οποία εργαζόταν για μια 10ετία- πριν από περίπου 8 μήνες και ζητούσε την επαναπρόσληψή του, ενώ υποστήριζε ότι του χρωστούν δεδουλευμένα ύψους 31.000 ευρώ.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα και ύστερα από πολύωρες διαπραγματεύσεις με την αστυνομία, ο 52χρονος απελευθέρωσε τους δύο ομήρους και, αφού έδωσε το κυνηγητικό όπλο του, παραδόθηκε.

Οι δύο τραυματίες (ο Διευθύνων Σύμβουλος της επιχείρησης Αθανάσιος Ανδριανόπουλος και ο εργαζόμενος Εμίλ Ιλεν Μαρίνοβ) νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, με τραύματα στα χέρια, τα πόδια και τα πλευρά.
Η κρίση σπρώχνει στην απόγνωση

Με αφορμή το περιστατικό, δεν είναι λίγοι εκείνοι που μιλούν γιακοινωνική έκρηξη λόγω της ανεργίας, η οποία σε ορισμένους νομούς της χώρας «πιάνει» και το 40%.

Εκτός από τις αυτοκτονίες, κυρίως επιχειρηματιών, που έχουν καταγραφεί τους προηγούμενους μήνες, μέσα στο δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου καταγράφηκανπεριστατικά που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη.

- Στις 3 Ιανουαρίου, 67χρονος επιχειρηματίας από τα Χανιά αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι στην αποθήκη του σπιτιού του, επειδή έφτασε σε οικονομικό αδιέξοδο.

- Στις 10 Φεβρουαρίου, 25χρονος από την Κρήτη μαχαιρώθηκε στην κοιλιά μπροστά στα μάτια της κοπέλας του επειδή ήταν άνεργος.

- Στις 15 Φεβρουαρίουζευγάρι εργαζομένων στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας απειλούσε να πέσει στο κενό από τον δεύτερο όροφο του κτιρίου του Οργανισμού, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σχεδιαζόμενη κατάργησή του. Το ζευγάρι ξεπέρασε τα όρια λόγω της προοπτικής να απολυθούν και οι δύο, καθώς έχει παιδί με σοβαρό πρόβλημα υγείας, που πηγαίνει για θεραπεία κάθε χρόνο στην Αμερική.

 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa