Στο Παρίσι έφτασαν οι σωροί των δύο δημοσιογράφων – Συνεχίζεται η αιματοχυσία στη Συρία

Οι σοροί του Γάλλου φωτογράφου Ρεμί Οσλίκ και της αμερικανίδας δημοσιογράφου Μέρι Κόλβιν -που είχαν σκοτωθεί στις 22 Φεβρουαρίου σε βομβαρδισμό στην Μπαμπ Άμρο της Χομς- έφτασαν αεροπορικώς στο Παρίσι με πτήση της Air France που αναχώρησε χθες βράδυ από την Συρία.

"Οι δύο σοροί έφτασαν στο Ρουασί", επιβεβαίωσε πηγή του αεροδρομίου Ρουασί Σαρλ ντε Γκολ. Η οικογένεια του 28χρονου Ρεμί Οσλίκ θα παραλάβει τη σορό του ενώ, σε ειδικό χώρο του αεροδρομίου θα πραγματοποιηθεί σύντομη τελετή στη μνήμη του, πρόσθεσε η ίδια πηγή. 



Η εισαγγελία του Παρισιού έχει διατάξει προκαταρκτική έρευνα για την δολοφονία του Οσλίκ και για "απόπειρα δολοφονίας" της δημοσιογράφου Εντίτ Μπουβιέ, η οποία βρισκόταν στη συνοικία Μπαμπα Αμρ στην Χομς στη διάρκεια του βομβαρδισμού. 

Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες για το πού και πότε θα μεταφερθεί η σορός της Μαρί Κόλβιν. Νωρίτερα, εκπρόσωπος της εφημερίδας Sunday Times δήλωσε πως θα μεταφερθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Δευτέρα ή την Τρίτη

Εν τω μεταξύ, η αιματοχυσία συνεχίζεται και σήμερα στην Συρία. Οι συριακές δυνάμεις βομβάρδισαν θέσεις ανταρτών στην πόλη Ραστάν, 20 χιλιόμετρα από την Χομς ενώ άρματα μάχης του στρατού έχουν παραταχθεί από χθες γύρω από την πόλη Ντέιρ αλ Ζορ. «Παλιά ρωσικά άρματα μάχης T-54 και θωρακισμένα οχήματα έλαβαν θέσεις στην πόλη και κάθε μισή ώρα ακούμε ανταλλαγές πυρών» είπε ένας από τους ακτιβιστές, ο Αμπού Άμπντελ Ραχμάν.

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις βομβαρδίζουν την πόλη Κουσαΐρ, κοντά στον Λϊβανο, αναγκάζοντας τους κατοίκους της να περάσουν τα σύνορα των δύο χωρών, αναζητώντας καταφύγιο.


Ακτιβιστές και εργαζόμενοι σε οργανώσεις αρωγής είπαν ακόμη ότι οι συριακές δυνάμεις άρχισαν νέους βομβαρδισμούς σε τμήματα της Χομς και εμπόδισαν για δεύτερη ημέρα την παράδοση βοήθειας από την Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΕΕΣ).

«Είναι μια ενέργεια καθαρής εκδίκησης, ο στρατός του Άσαντ ρίχνει όλμους και με πολυβόλα από [χθες] το πρωί στην Τζόμπαρ, μια συνοικία δίπλα στην Μπαμπ Άμρο», ανέφερε το Συριακό Δίκτυο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που εδρεύει στη Βρετανία, είπε χθες ότι μαχητές σκότωσαν έξι στρατιώτες και τραυμάτισαν εννιά στην πόλη αλ Χεράκ, νότια της Ντεράα. Πρόσθεσε ότι επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν στο βόρειο τμήμα της Συρίας στην επαρχία Ιντλίμπ, τρεις από την έκρηξη μιας βόμβας και οι υπόλοιποι από πυρά των υπηρεσιών ασφαλείας.

Σε προάστια της Δαμασκού ακτιβιστές ανέφεραν ότι έγιναν εκατοντάδες συλλήψεις και σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι στην διάρκεια επιδρομών των υπηρεσιών ασφαλείας.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa