Οι πρώτες μαρτυρίες από το δυστύχημα που βύθισε σε πένθος το Βέλγιο


Μια 12χρονη μαθήτρια η οποία γλίτωσε από το τρομακτικό δυστύχημα στην Ελβετία, που οδήγησε στον θάνατο 28
 ανθρώπους- μεταξύ των οποίων 22 μικροί μαθητές- είναι η πρώτη που μιλώντας με τον πατέρα της στο τηλέφωνο, διηγήθηκε τι ακριβώς συνέβη την στιγμή της πρόσκρουσης, 
ενώ την δική της μαρτυρία καταθέτει και μια γυναίκα που πέρασε από το σημείο του τούνελ όπου προσέκρουσε το μοιραίο λεωφορείο με τους μαθητές, λίγα δευτερόλεπτα μετά.
«Ήταν σκοτάδι, άκουσα ένα δυνατό θόρυβο. Όλες οι θέσεις τινάχτηκαν στον αέρα, βρέθηκα στριμωγμένη ανάμεσα σε δυο καθίσματα» λέει ταραγμένη η μικρή που έχει σπάσει δυο πόδια και ένα χέρι. Ο πατέρας της έχει μεταβεί στην Ελβετία με δικό του μέσο, ενώ οργανώνεται παράλληλα η άφιξη των οικογενειών των θυμάτων. Οι συγγενείς σπεύδουν από το Βέλγιο στην Ελβετία σε κατάσταση σοκ, αφού πολλοί εξ αυτών δεν έχουν ακόμη ενημερωθεί αν το παιδί τους είναι ζωντανό ή αν συγκαταλέγεται στους νεκρούς.
Μια ακόμη μαρτυρία προέρχεται από την Μαριέλ, κάτοικο Ελβετίας, η οποία δουλεύει ως νυχτοφύλακας και την ώρα του δυστηχήματος περνούσε από το τούνελ για να πάει στην δουλειά της. Η Μαριέλ, μητέρα δυο παιδιών, είδε το μοιραίο λεωφορείο λίγα δευτερόλεπτα μετά το ατύχημα : «Το λεωφορείο άρχισε να βγάζει καπνούς…Δεν είχε φτάσει ακόμη κανείς, ούτε αστυνομικός, ούτε πυροσβέστης. Συνειδητοποίησα ότι δεν μπορούσα να κάνω τίποτα παρά να καλέσω βοήθεια» λέει σοκαρισμένη η γυναίκα.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
newego LARGE t 1101 54041375 type11256 Οι πρώτες μαρτυρίες από το δυστύχημα που βύθισε σε πένθος το Βέλγιοnewego LARGE t 1101 54041260 type11256 Οι πρώτες μαρτυρίες από το δυστύχημα που βύθισε σε πένθος το Βέλγιοnewego LARGE t 1101 54041251 type11256 Οι πρώτες μαρτυρίες από το δυστύχημα που βύθισε σε πένθος το Βέλγιο

 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa