ΠΑΤΡΑ: Πήραν διαζύγιο... για να βολευτούν με επιδόματα!!

Οργιάζουν το τελευταίο διάστημα οι φήμες στην περιοχή της Αγ. Τριάδας για άτεκνο ζευγάρι μέσης ηλικίας που λέγεται ότι πήρε εικονικό διαζύγιο προκειμένου να βρει πρόσβαση σε επιδόματα και βοηθήματα! 


Σύμφωνα με τη σχετική καταγγελία, η σύζυγος έχει βγει σε πρόωρη σύνταξη και ήταν για χρόνια εργαζόμενη σε υψηλόβαθμη θέση δημόσιας υπηρεσίας, με αποτέλεσμα να γνωρίζει καλά τα κατατόπια. Ο άνδρας της δεν έχει πηγή εσόδων επειδή δεν είχε φροντίσει να συμπληρώσει τα ένσημά του.


 Αυτό που λέγεται έντονα στη γειτονιά τους είναι ότι συναποφάσισαν να κάνουν αίτηση διαζυγίου και να προχωρήσουν κανονικά την όλη διαδικασία με αποκλειστικό σκοπό να... αυξήσουν το εισόδημά τους.


 Και πώς το πέτυχαν αυτό; Κατ' αρχάς, με το διαζύγιο ο άνδρας κατάφερε να εξασφαλίσει την έγκριση μιας μικρής σύνταξης από την πρόνοια. Ταυτόχρονα μπόρεσε να εκδώσει το βιβλιάριο απορίας, μιας και υποτίθεται ζει πια μόνος του και ελλείψει εσόδων έχει ανάγκη το βοήθημα για να ζήσει. 


Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, είχε ξεκινήσει διαδικασίες και για την έγκριση επιδότησης ενοικίου για ένα μικρό σπίτι το οποίο εμφανίζει ως τόπο κατοικίας του. Αλλά εδώ είναι και το... κερασάκι στην τούρτα. Γιατί αυτό που τονίζουν όσοι γείτονες κουβεντιάζουν το θέμα, είναι πως το συγκεκριμένο σπίτι ανήκει στην πρώην σύζυγό του και όχι σε κάποιο τρίτο πρόσωπο στο οποίο ο ίδιος καταβάλλει χρήματα για τη μίσθωση του ακινήτου. Και το ακόμα πιο τρανταχτό; 


Ο ίδιος ναι μεν πηγαίνει μερικές φορές στο συγκεκριμένο σπίτι, αλλά το κάνει ίσα ίσα για να φαίνεται στη γειτονιά ότι υπάρχει κι εκεί. 


Αντιθέτως όλο τον υπόλοιπο χρόνο τον περνά μαζί με την... πρώην σύζυγό του, στο κανονικό τους σπίτι που βρίσκεται δύο οικοδομικά τετράγωνα πιο κάτω... Σάλος στη γειτονιά... 


Μάλιστα ένας από τους γείτονες που κατήγγειλαν το θέμα, ανέφερε ότι όταν ο σύζυγος ρωτήθηκε σχετικά με αυτό το περίεργο πήγαινε έλα, εκείνος απάντησε ότι μπορεί να χώρισαν με την πρώην γυναίκα του, όμως η μοναξιά που νιώθουν σε αυτήν την ηλικία είναι τόσο μεγάλη που τελικά αναζητούν ο ένας τη συντροφιά του άλλου. «Με άλλα λόγια, υποτίθεται πήραν διαζύγιο, αλλά στην ουσία εξασφάλισαν επιδότηση ενοικίου σε σπίτι που ανήκει στη γυναίκα, πήραν και τα άλλα επιδόματα, και εν τέλει συνεχίζουν να μένουν μαζί απολαμβάνοντας τα χρήματα...», δηλώνει ένας από τους κατοίκους της περιοχής...


dete
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa