Υεμένη: Δολοφονήθηκε αμερικανός καθηγητής στην πόλη Τάιζ

Νεκρός από τα πυρά αγνώστου έπεσε αμερικανός καθηγητής στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Υεμένης, Τάιζ. Οργάνωση συνδεόμενη με την Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία, λέγοντας ότι αποτελεί απάντηση «σε εκστρατεία της Δύσης για τη διάδοση του χριστιανισμού μεταξύ των μουσουλμάνων».
Ο αμερικανός καθηγητής – ο οποίος ήταν επίσης αναπληρωτής διευθυντής ενός σουηδικού ινστιτούτου διδασκαλίας ξένων γλωσσών- οδηγούσε προς την εργασία του το πρωί της Κυριακής όταν δέχτηκε πυροβολισμούς από ένοπλο που επέβαινε σε μοτοσυκλέτα.
Σε ανακοίνωσή της η ισλαμιστική οργάνωση «Ανσάρ αλ Σαρία» ή αλλιώς «Οπαδοί της Σαρία», αναφέρουν ότι «σκότωσαν έναν Αμερικανό, χριστιανό ιεραπόστολο».
«Η επίθεση είναι η απάντηση στην δυτική εκστρατεία για την διάδοση του χριστιανισμού μεταξύ των μουσουλμάνων» αναφέρει η ανακοίνωση.
Επρόκειτο για τη δεύτερη επίθεση με στόχο καθηγητή σε σχολείο ξένων γλωσσών μετά την απαγωγή από ενόπλους μιας Ελβετίδας στην πόλη Χοντέιντα στην Ερυθρά Θάλασσα και τη μεταφορά της στην επαρχία Σάμπουα, σύμφωνα με υεμενίτες αξιωματούχους.
Η Τάιζ, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 120 μιλίων νοτίως της πρωτεύουσας Σαναά, υπήρξε το επίκεντρο των αντικαθεστωτικών διαδηλώσεων που οδήγησαν στην απομάκρυνση από την εξουσία του προέδρου Αλι Αμπντάλα Σάλεχ, ύστερα από 33 χρόνια..
Ωστόσο, στην πόλη δεν σημειώνονται συχνά επιθέσεις της Αλ Κάιντα.
Η τοπική οργάνωση που ανέλαβε την ευθύνη, και η οποία συνδέεται με την Αλ Κάιντα, δραστηριοποιείται στα νότια και ανατολικά της χώρας.

 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa