Σύλληψη στο κέντρο της Σπάρτης 5 ατόμων για διακίνηση πλαστών ευρώ

Συνελήφθησαν, προχθές (17-3-2013) το μεσημέρι, στη Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, πέντε (5) ημεδαποί, δύο (2) άνδρες, ηλικίας 48 και 32 ετών, καθώς και τρεις (3) γυναίκες, ηλικίας 29, 39 και 28 αντίστοιχα, για κατοχή και κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων. 

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών,  πραγματοποίησαν έλεγχο σε Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι ανωτέρω, στην κατοχή των οποίον βρήκαν και κατέσχεσαν, συνολικά το χρηματικό ποσό των 1560 ευρώ, αποτελούμενο από είκοσι οκτώ (28) χαρτονομίσματα των 50 ευρώ και οκτώ (8) χαρτονομίσματα των είκοσι (20) ευρώ, τα οποία έφεραν σοβαρές ενδείξεις πλαστότητας. 

Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, προέκυψε ότι ο 48χρονος επιχείρησε ανεπιτυχώς, να ανταλλάξει νωρίτερα σε περίπτερο της πόλης, ένα (1) χαρτονομίσματα των είκοσι (20) ευρώ, το οποίο έφερε σοβαρές ενδείξεις πλαστότητας.

Κατά τον έλεγχο, εκτός από τα παραπάνω χαρτονομίσματα, τα οποία κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση, επιπλέον κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των -1.340- ευρώ, ως προϊόν εγκλήματος , καθώς και μία πλαστή ταυτότητα Ελληνικών Αρχών.
 
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.


Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση, διενεργεί το Τμήματα Ασφαλείας Σπάρτης. 



Πηγή:www.notospress.gr

 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa