Άγρια κόντρα Βενιζέλου-Τσίπρα στη Βουλή


Διασταύρωσαν τα ξίφη τους πριν από λίγη ώρα στη Βουλή, Ευάγγελος Βενιζέλος και Αλέξης Τσίπρας.

Ο υπουργός Οικονομικών, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση, επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και σε δυνάμεις οι οποίες, όπως είπε, είναι στο εσωτερικό της κυβερνητικής συνεργασίας και «προσπαθούν τεχνηέντως να κρυφτούν πίσω από κόμματα και πρόσωπα».

Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για τραγικά διλήμματα, στα οποία θα κληθούν να απαντήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση και τόνισε ότι «είναι δυσάρεστη αυτή η πολιτική, αλλά η μη εφαρμογή θα είναι πολύ πιο δυσάρεστη».

Συνεχίζοντας ο υπ. Οικονομικών είπε: «Ο κ. Τσίπρας προτείνει να μην πληρώσουμε τοκοχρεολύσια και να κάνουμε παύση πληρωμών για τρία χρόνια, αλλά πείτε πώς εξελίσσεται αυτό το σενάριο τι σημαίνει αυτό για την παραμονή της Ελλάδος στο ευρώ, τις επιχειρήσεις, τους ανέργους, τους εργαζόμενους. Πείτε ότι προτείνετε να βγούμε από το ευρώ.

Όποιος νομίζει ότι παίζει δημαγωγικά με διάφορες φούσκες πρέπει να πει στο λαό ότι τον εκθέτει σε θανάσιμο κίνδυνο με τεράστιες φούσκες», υπογράμμισε ο Ευ. Βενιζέλος.

"Αφήστε σε μένα να πω ποιες είναι οι προτάσεις μας":

Σε ανάλογο ύφος και ήταν και η απάντηση του κ Τσίπρα: «Αφήστε σε μένα να πω ποιες είναι οι προτάσεις μας, μην παρουσιάζετε την καρικατούρα των προτάσεών μας ... Εσείς μας οδηγείτε σε στάση πληρωμών, χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ».

Και τώρα, συνέχισε ο κ. Τσίπρας, μας λέτε ότι έχουν αναπτυξιακή προοπτική τα υφεσιακά μέτρα που παίρνετε τόσο καιρό. «Για ποια διαπραγμάτευση μιλάτε; Πότε διαπραγματευτήκατε, διερωτήθηκε. Πείτε έστω κάτι που σας ζήτησαν και δεν το δεχθήκατε έστω μία επιτυχία σε αυτή την υποτιθέμενη διαπραγμάτευση. Καιρός να πείτε και κάνα όχι», κατέληξε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα “Like” και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας…!
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa